Kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü ile Tevgera Jinên Azad (TJA) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Mersin’de yapılacak eylem ve etkinliklerin startını, parti binası önünde yapılan basın açıklaması ile verdi. ‘Şimdi kadın zamanı’ şiarı ile startı verilen 8’Mart etkinliklerinin duyurusuna ilişkin yapılan açıklamaya Barış Anneleri’ de katıldı.

Kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor


MAHMUT SÖNMEZ

 

“Birlikte değiştireceğiz, Şimdi kadın zamanı, Dem Dema Azadiya Jine ye” pankartının açıldığı açıklamada, basın metnini HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş okudu.

 

“DİRENMEKTEN VAZGEÇMİYORUZ”

 

 “Şimdi kadın zamanı şiarıyla alanlardayız” diye devam eden Kuş, “Sokakta, siyasette, konuşmaktan, yazmaktan, isyan etmekten ve direnmekten vazgeçmedik vazgeçmiyoruz. Kadınlar olarak yerimiz sadece evimiz değil. Kadın özgürlük mücadelesinin iktidarlar için korku kaynağı haline geldiği bu dönemde, kadına dönük soykırım politikalarının vahşet boyutuna ulaştığı bu yıllarda, erkek egemen sistemler tüm kirli ve baskıcı politikalarıyla kadın kırımını gerçekleştirerek; kadının toplumsal değerlerine saldırıyor” dedi.

 

‘KADINSIZ DEVRİM DEVRİM DEĞİLDİR’

 

Cezaevinde Garibe Gezer’in yaşadıkları, Aysel Tuğluk’a verilen ATK raporu ile Deniz Poyraz’ın katledilmesinin yanı sıra binlerce kadının cezaevlerinde bulunmasının kadınlara yönelik yürütülen inkâr ve imha politikalarının sonucu olduğuna dikkat çeken Kuş, “Ölümlerin bitmesi için nöbet tutan analara açılan soruşturmalar, yapılan hakaretler aynı zihniyetin ürünüdür. Kadınlar olarak tüm saldırıların hesabını sormak için 8 Mart’ta isyanımızı bir kez daha yükseltiyoruz. İçinde bulunduğumuz 21’inci yüzyıl, kadın özgürlük yüzyılı olacaktır. Kadınsız devrim devrim değildir” ifadelerini kullandı.