Ukrayna vatandaşlarından protesto | Güney Gazetesi Mersin

Ukrayna vatandaşlarından protesto

Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Derneği ve Mersin’de yaşayan Ukrayna, Rus, Kazakistan vatandaşları, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşa karşı bir araya geldi. Basın açıklamasında “Savaşa hayır” sloganları atıldı. Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Dernek Başkanı Galina Veseluka, “Bu savaş hiç kimseye gerekmiyor. Bu savaşa karşı birlikte olmamız gerekiyor” dedi.

Ukrayna vatandaşlarından protesto


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Dernek Başkanı Galina Veseluka, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşta kazananın olmayacağını söyledi. Veseluka, “Buraya bugün Kırgızlar, Kazaklar, Beyaz Rusya, Ukraynalar, Ruslar bütün hepimiz toplandık. Yeraltında, metrolarda insanlar kalıyor. Metroda hamile kadınlar doğum yapıyorlar. Çok acı. Çocuklar ölüyor. Bu savaşa hayır dememiz gerekiyor ki çünkü bu çocukların nesli için çok kötü olacak. Sadece Ukrayna değil bu durumu yaşayacak başka ülkelerde olacak. Harkov’da hastaneler, havalimanları bombalanmış. Kiev’de ülkenin en büyük çocuk hastanesi bombandı. Hastane kullanılmayacak hale gelmiş. Herkese teşekkür ederiz. Bu savaş hiç kimseye gerekmiyor. Bu savaşa karşı birlikte olmamız gerekiyor” dedi.

 

“DERNEĞİMİZ OLARAK YARDIM TOPLUYORUZ”

 

“Bu zor günlerde birlikte olmalıyız” diyen Veseluka, “Bu acı günde bize destek olduğunuz için teşekkür ederim. Türk vatandaşlarına çok minnettarız. Biz derneğimiz olarak yardım topluyoruz. Lütfen yardımlaşalım. En çok çocukların yardıma ihtiyacı var çünkü yeraltı sığınmalarda çocuklar var. Yemek ve suları yok. Çocuk bezleri yok. Topladığımız yardımı başkent Kiev’e göndereceğiz. Acımızı paylaştınız için Türk vatandaşlarına tekrardan teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“BU SAVAŞTA KAZANAN OLMAYACAK”

 

Mersin’de yaşayan İrina Zengin, “Biz buradayız çünkü insanlar kendi politik görüşlerine, dine, ırka göre değil vicdana göre taraf seçsin. Bu savaşta kazanan olmayacak. Bu sadece Ukrayna karşı savaş değildir. Türk halkına teşekkür ediyorum. Sizden gerçek ve çok güzel destek görüyoruz. Allah razı olsun sizden. Tekrar söylüyorum savaşa hayır” dedi.

 

“BÜTÜN DÜNYA’YA BARIŞ GEREKİYOR”

 

Aleksey Nikiforov, “Ben Rus vatandaşıyım. Şunu anlıyoruz ki ne Ukrayna ne Rusya’ya savaş gerek yok. Putin Rusya değil ve Rusya da Putin değildir. Savaşın bitmesini hemen istiyorum. Bize, herkese dünya, barış gerekli. Bütün Dünya’ya barış gerekiyor” dedi.