Mersin Hamsi Festivali | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Hamsi Festivali

Mersin Karadenizliler Derneği Mersin’de hamsi festivali düzenleyecek. 5 – 13 Mart arası yapılacak olan festivalde katılımcıları yöresel lezzet ve halk oyunlarından, konserlere kadar birçok renkli etkinlik bekleyecek.

Mersin Hamsi Festivali


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mersin Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yapan Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alper Vural Özdoğan 05 Mart -13 Mart tarihleri arasında Mersin 1.Hamsi Festivalini düzenleyeceklerini söyledi. On gün sürecek festival kapsamında Mersin’de güçlü bir Karadeniz esintisi yaratmak istediklerini söyleyen Özdoğan, “Bu amaçla yoğun bir çalışma temposu sonunda değerli Mersinli hemşerilerimizin memnun kalacaklarına ve tekrarını isteyeceklerine inandığımız bir festival programı hazırladık” dedi.

Özdoğan Birincisini düzenleyecekleri Mersin Hamsi Festivali’ne tüm Mersinlileri davet etti.

 

FESTİVAL PROGRAMI

 

Festival kapsamında 05 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da hamsi ikramı yapılacak. Akabinde Karadeniz Folklor ekibi sahne alacak. Folklor ekibinin gösterisinden sonra Karadeniz ezgilerinin güçlü yorumcuları olan İmera grubu sahne alacak.

Festivalin son günü olan 13 Mart Pazar günü Karadeniz yöresine özgü mıhlama yemeği katılımcılara ikram edilecek. Ayrıca Karadeniz’e özgü yöresel ürünler, hediyelik eşyalar da ayrıca Mersinlilerin beğenisine sunulacak.