“Yarışmayı kazanmak değil; yarışmayı yarışmak önemli” | Güney Gazetesi Mersin

“Yarışmayı kazanmak değil; yarışmayı yarışmak önemli”

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) Kadın Basketbol Takımı, Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı HDI Sigorta Yalova VIP maçı hazırlıklarını tamamladı.

“Yarışmayı kazanmak değil; yarışmayı yarışmak önemli”


İBRAHİM AYDEMİR

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 24. Hafta maçında deplasmanda HDI Sigorta Yalova VIP’ye konuk olacak. Ligde oynadığı son maçta güçlü rakibi Botaş’ı farklı mağlup eden Mersin ekibi, yarın Yalova’ya hareket edecek.

 

“BU TAKIMI BİR ÜST LİGDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Basketbol takımı başta olmak üzere; basketbol, voleybol, hentbol ve futbol branşlarında alınan üst üste başarılı sonuçlarla birlikte Mersin’in spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten MSK Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Suat Özdal, Güney’e konuştu.

 

 

MSK Kadın Basketbol Takımı ligde adlarından söz ettirmeye başladıklarını söyleyen Özdal, bunun sonucunda da kendilerinden bir şampiyonluk beklentilerinin oluştuğunu belirtti. Özdal, “Sezon başında biz her ne kadar ilk 5 hedefi koysak ta, onlarda bizden hep şampiyonluk beklentisi içerisine girdi. Takımımızda yetenekli oyuncularımız var ama önemli olan bu yeteneği nasıl kullandığımız. Yoksa her takımda yetenekli oyuncular mevcut. Bizim ekibimizin disiplini, basketbola olan inancı, yönetimimizin ve oyuncularımızın birlikteliği ile Mersin basketbolu önemli yerlere geldi. Bu yeter mi? Bence yetmez. Sezon sonunda play-off şampiyonluğundan da olsa bu takımı bir üst ligde görmek istiyoruz. Bunu da yapacak mıyız, yapacağız inşallah. Ekibimiz ve oyuncularımız buna inanıyor. Önemli olan yarışı kazanmak değil, yarışı yarışmak daha önemli. Biz de bu yarışı yarışmak için mücadelemizi vereceğiz. Ortaya bir değer koymamız gerekiyor. Hiçbir şey garanti değil, bu lige kesin çıkarız deyince çıkılmıyor. Rakipleri iyi analiz etmek ve düzgün bir planlama içerisinde hareket edilmesi gerekiyor. Sporcular, Mersin ve basın ile aramızın iyi olması gerekiyor” dedi.

 

“YALOVA’DA GALİBİYET ALABİLECEK GÜÇTE OLDUĞUMUZA İNANIYORUM”

Cumartesi günü oynayacakları HDİ Sigorta Yalova VIP maçı ile ilgili de konuşan Özdal, “Yalova ciddi bir rakip. Baktığımız da son zamanlarda iyi bir galibiyet serisi yakaladığını görüyoruz. Zorlu bir deplasmana gidiyoruz. Rakibimizi iyi analiz yaptık ve yeneceğimize inanıyoruz. Sporcularımızın motivasyonu çok üst düzeyde. Ciddi anlamda iyi bir birleştirme ortaya kurduk ve Yalova’da galibiyet alacak bir güçte olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.