Hamsi çıkmayan kentte, Hamsi Şenliği | Güney Gazetesi Mersin

Hamsi çıkmayan kentte, Hamsi Şenliği

Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen ’Mersin Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı.

Hamsi çıkmayan kentte, Hamsi Şenliği


Programda yaptığı konuşmasında Mersin’in tarihten günümüze bir çok medeniyetin kültürünü içerisinde barındıran çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Vali Su; "Her ilin öne çıkan sektörleri vardır. Biz Mersin olarak her sektörde öne çıktığımız gibi kültürel zenginlik açısından da en önden gelen illerden biriyiz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine vurgu yaparak, "Kavgadan kimse kazanmamış. Karadeniz kıyılarından karşı tarafa baktığınız zaman kanı, göz yaşını, barut kokusunu görürsünüz. Şu anda oradaki savaştan kimler kazanıyor? Anneler mi, yavrular mı, insanlar mı, insanlık mı? Silah tacirleri kazanıyor. Yukarıdan, ellerinde iplerle bu mazlum ulusları yönetmek için bir araya gelen güçler kazanıyor. Onun için birbirimize daha sıkı sarılacağız” ifadelerini kullandı.

Karadeniz yöresine özgü müziklerin ve halk oyunlarının sergilendiği programda Vali Su ve Başkan Seçer, hamsilerin pişirildiği tezgahın başına geçerek ziyaretçilere balık ekmek ikramında bulundu, daha sonra kurulan stantları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ettiler. (Haber Merkezi)

 


  Hamsi çıkmayan kentte, Hamsi Şenliği