“Dün Bugün Yarın Kadın” sergisi sanatseverlere sunuldu | Güney Gazetesi Mersin

“Dün Bugün Yarın Kadın” sergisi sanatseverlere sunuldu

Karacaoğlan Halk Eğitimi Merkezi Güldem Kervan resim Atölyesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeniyle “Dün Bugün Yarın Kadın” temalı sergi sanatseverlerine açıldı. İçel Sanat Kulübünde gerçekleşen açılışa Mersin Valisi Ali İhsan Su’yun eşi Zeynep Su ve birçok sanatsever katıldı.

“Dün Bugün Yarın Kadın” sergisi sanatseverlere sunuldu


MAYSA DERYAYEVA

 

Karacaoğlan Halk Eğitimi Merkezi Güldem Kervan resim Atölyesi tarafından, 14 sanatçının toplam 48 eserinin sergilendiği “Dün Bugün Yarın Kadın” temalı sergi sanatseverlere sunuldu.  Sergi açılışında konuşan Güldem Kervan, “Dünyanın bazı gelişmiş ülkelerinde hala görmezlikten gelinen 8 Mart Dünya kadınlar günü, ülkemizde kadın haklarının gündeme getirildiği, devlet yetkilileri kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından da sahiplenilen, kadının hayatın her alanında verdiği mücadelelerinin gündeme getirilip kutlandığı, aynı zamanda haksız cinsiyet eşitsizliğinin hatırlatıldığı bir sivil farkındalık günüdür. Kadın dünyanın en kıymetli ve değerli varlığıdır. "Ana" dır "eş" dir "Çiçek"tir. Ne üzücüdür ki kadınlarımız hemen her gün şiddetin her türlüsüyle karşı karşıya kalmaktadır. En büyük dileğimiz bu şiddetin son bulması ve kadına hak ettiği değerin verilmesidir” dedi.

Kervan, “Karacaoğlan Halk Eğitimi Merkezi Güldem Kervan resim Atölyesi olarak biz, bu özel günü de içine alan, 7-11 Mart tarihleri arasında İçel Sanat Kulübünde, "Dün Bugün Yarın Kadın" temalı sergimizde 14 sanatçı ile, yaklaşık 48 eserle sanatseverlerin karşısında olmaktan mutluluk duyuyoruz.  Ağırlıklı Anadolu kadını ve hayatın her alanında kadının yeri ve önemini ele aldığımız bu görsel şölene bütün sanatseverlerin bekliyoruz” diye konuştu.