“İşten atılan 3 kadını işe alacak mısınız?” | Güney Gazetesi Mersin

“İşten atılan 3 kadını işe alacak mısınız?”

Akdeniz Belediyesi, geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine katıldıkları için 3 kadını işten atmıştı. Kadınlardan biri mahkemeyi kazandı. HDP’li meclis üyeleri, “İşten atılan 3 kadını işe iade edecek misiniz” diye sordu.

“İşten atılan 3 kadını işe alacak mısınız?”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Akdeniz Belediye Meclisinin mart ayı olağan toplantısı, belediyenin kadınlar için gerçekleştirdiği hizmetlerin anlatıldığı video ile gösterimi ile başladı.

Türkiye’de ve Dünyada kadınların şiddete maruz kaldığını söyleyen Gültak, “Adalet Bakanlığımızın Kadına şiddete yönelik yeni reform paketi ile ilgili çalışmalar sürdürdüklerini biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, kısa süre sonra reform paketinin kıssa süre sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söylemiştir. Tüm bu düzenlemelerin ülkemiz ve kadınlara hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HDP’li meclis üyesi Nuriye Arslan, 8 Mart Kadınlar Günü’nün tarihçesi ve önemine dair yaptığı açıklamada şu an tutuklu olan DTP eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un ve tutuklu kadınların durumuna dair açıklamalarda bulundu. Arslan, “Ne azık ki kadın mücadelesini içselleştiren ve direnen başta Aysel Tuğluk olmak üzere hukuksuzca yargılanmak istenen siyasi tutsaklar hukuksuzca yargılanmak isteniyor. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve buna rağmen Adli Tıp Kurumunun ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu verilmesi kadın iradesine karşı bir tutumdur. 8 Mart’la birlikte yapılan hukuksuzluğun son bulmasını umuyoruz” dedi.

Geçen yıl 8 Mart kutlamalarına katıldıkları için Akdeniz Belediyesi’nde işten atılan dört kadına da değinen Arslan, “Maalesef temennilerle gerçekler çokta birbirine uymuyor. Yasal haklarını kullanan bu kadınlardan biri için yargı işe geri dönüş kararı verdi. Diğer üç kadın da aynı sebeple yargılanıyor ve mahkemenin aynı kararı vermesini bekliyoruz. Geçen 8 Mart’ta yapılan eksikliğin, kadınları işlerine ger döndürerek telafi edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Arslan’dan sonra söz alan Akdeniz Belediyesi AKP Meclis üyesi Aysel Mavioğlu, “Üç tane kadın işçinin işten atıldığını söyleyen kadın meclis üyelerimiz, Büyükşehir’de işten atılan kadın işçilerden de meclis üyelerimiz konuşmalıdır” ifadelerini kullandı.