MEŞYAD 8 Mart’ı kutladı | Güney Gazetesi Mersin

MEŞYAD 8 Mart’ı kutladı

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD), Yenişehir Kent Konseyi iş birliğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde kutladı.

MEŞYAD 8 Mart’ı kutladı


Yenişehir Belediyesi’nin katkılarıyla kutlanan program, saat 14:00 de Yenişehir Kent Konseyi’nin sunduğu “Mor Cepken Şairlerden Şiirlere” etkinliğiyle başladı. Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’nin “Adın Kadın Olunca” şiir dinletisi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in konuşmasıyla başladı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit; “Kadın en güzel şiirlerde anlatılır. Her şeyi çok açık söylemeden mesajlara, ruha dokunarak en güzel anlatılacağı yer şiir olsa gerek, resim olsa gerek. Onun için burada emek veren bütün sanatçılarımızı, yazarlarımızı, şairlerimizi kutluyorum. Birlikte ne engel olursa aşacağımıza olan inancımızı da belirtiyorum. Kimse Türkiye’yi geriye götüremez. Atatürk’ün kurduğu ve hedeflediği yolda birlikte adım adım ilerleyeceğiz dedi.

Program şair/ yazar Nurhan Yıldız Bakaner’in sunumuyla devam etti. Programda gazetemiz yazarlarından Hanife Mert’in “Adın Kadın Olunca!” adlı konuşmasının ardından kadın şairler kadınla ilgili şiirlerini okudu. Ayrıca şair Zehra Selçuk Üçgül, kadının toplumdaki yerini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra Dernek Başkanı Mustafa Doğan etkinlikte emeği geçen şairlere, yazarlara ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından “O Kadın” adlı şiirini okudu.

 Program “Çiçekçi Kadın” adlı canlı performansla son buldu. Ayrıca şair ve yazarların imza günü ve  resim sergisi  gün boyu sürdü.  (Haber Merkezi)