Hastane isyanı | Güney Gazetesi Mersin

Hastane isyanı

Başkan Bozdoğan, Tarsus Devlet Hastanesindeki tıbbi cihaz ve malzeme eksikliğine dikkat çekti

Hastane isyanı


Tarsus’ta yapımı yeni tamamlanan Devlet Hastanesinde tomografi cihazı yok, MR cihazı yok, birçok tıbbi cihaz da eksik. Ama hastane mobilyaları için 8 milyon lira harcandı! İddianın sahibi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Ankara’ya şöyle seslendi: “Gerekirse masrafın yarısını biz karşılarız! Yeter ki eksikleri giderin!”

 

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediye meclisi toplantısında yapımı yeni tamamlanan Tarsus Devlet Hastanesi konusunda veryansın etti. 

Bozdoğan, “Geçen aylarda İl Sağlık Müdürlüğü peyzaj için ihale yaptı, sonra da iptal etti. Şu an bunu yaptırmaya kalkıp, Haziran gibi başlasanız, Eylül’e kadar devam edecek. İçerisinde kullanılacak aletler, tomografi cihazı, MR yok, tıbbi cihazlar yok.  11 milyon gelmiş, 8 milyon mobilyaya verilmiş, tıbbi cihazlar nerede? Kalan 3 milyonla ne alacaksın? Tıbbi cihazlar nasıl alınacak? Bu hastane nasıl kurulacak? Bize sadece paranın yarısını versinler biz hemen yaparız, yarısını da biz vereceğiz. Tarsus’a yazık! Her yere bir şey yapılıyor Tarsus’a yok. Tarsus’u sahiplenecek lobi mi yok? Siyasi olarak bize destek olacak insan mı yok” dedi. MAHMUT SÖNMEZ