“Ekonominin dengesi bozulursa en önce etkilenecek kesim tarım” | Güney Gazetesi Mersin

“Ekonominin dengesi bozulursa en önce etkilenecek kesim tarım”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Hal esnafı ile buluştu. Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk’in daveti üzerine Tarsus Hal Kompleksi’nde gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğine katılan Başkan Seçer, “Çok şükür halden anlarız. Hem hallerden anlarız hem de insanın halinden anlarız” dedi.

“Ekonominin dengesi bozulursa en önce etkilenecek kesim tarım”


Hal esnafının çalıştıkları alanın Türkiye’deki en zorlu alanlardan biri olduğunun altını çizen Seçer, “İşiniz üretici ile. Üreticinin hele hele ekonominin ülkede şöyle bir dengesi bozulursa, bir topallamaya başlarsa en önce etkilenecek kesim tarım, tarım üreticisi. Mazot yükseldi mi üreticinin de maliyeti artar. Döviz yükseldi mi üreticinin maliyeti artar. Çünkü tarımda her şey dövize bağlı. Türkiye, enerjisinin yüzde 99’unu dışarıdan ithal eden bir ülke. İlaç, ilaç hammaddesi dövizle ithal ediliyor. Gübre, gübre hammaddesi ithal ediliyor. Hal böyle olunca üreticinin, hele hele şimdi, şu anda, bugünlerde durumu pek parlak görünmüyor” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişci’nin getirildiğini, kendisiyle TBMM’de Tarım Komisyonu’nda çalıştığını ifade eden Seçer, “Umut ediyorum o bilgi birikimini fiiliyatta da uygulamada da alacağı kararlarla da uygulamaya koyar, üretici Türkiye’de şöyle bir rahat nefes alır” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)