Roman kadınlar 8 Mart’ı oyunlarla kutladı | Güney Gazetesi Mersin

Roman kadınlar 8 Mart’ı oyunlarla kutladı

Roman Kadın Hakları ve Eşitlik Derneği üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü roman havaları eşliğinde kutladılar. Yapılan açıklamada kendilerinin kadın olmalarının yanı sıra Roman oldukları için ekstra bir ayrımcılığa maruz kaldıklarını söylediler.

Roman kadınlar 8 Mart’ı oyunlarla kutladı


MAHMUT SÖNMEZ

 

Roman kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu binasında kutladılar. Yapılan etkinliğe Mersin Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurseren Tor ve Girne Amerikan Üniversitesi psikoloji bölümü hocası Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu destek verdi.

 

“ROMAN OLDUĞUMUZ İÇİN EKSTRA AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYORUZ”

 

8 Mart’ın dünyada ki bütün kadınların sömürüye, şiddete ve ayrışmaya karşı dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirten Roman kadınlar, toplumsal hayatın dışına itilen ayrımcı ve cinsiyetçi politikalara ek olarak Roman olmaları sebebiyle kendilerinin ekstra bir ayrımcılık ve ön yargı boğuştuklarını söylediler. Roman kadınlar, kadın hakları ve kadın dayanışması için mücadele edeceklerini ve her türlü ayrımcılığın ve eşitsizliğin karşısında duracaklarını belirttiler.

Yapılan açıklamaların ardından Roman kadınlar, roman müzikleri eşliğinde oyunlar oynayarak 8 Mart kutlamalarını sonlandırdı.