“Altyapısız bir takım düşünülemez” | Güney Gazetesi Mersin

“Altyapısız bir takım düşünülemez”

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali İlk takımdaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

“Altyapısız bir takım düşünülemez”


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali İlk takımdaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin Kırbıyık’ın istifa etmesinin ardından takımın başına geçen Ali İlk yönetime geldikleri günden bu yana altyapıya dair önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, pilot takım uygulamasına geçtiklerini söyledi.

 

“HEDEFİMİZ ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDAN PUAN ALARAK DÖNMEK”

Ankara Demirspor maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan İlk, “Ankara Demirspor maçımız zorlu bir maçtı ve takımımız için dönüm noktasıydı. Hocalarımız ve futbolcularımız üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiler. Bize her konuda desteğini esirgemeyen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyorum. Takımın en sıkıntılı zamanlarında her zaman yanımızda oldu. Tüm hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Futbolcuların eğitimini en işi şekilde tamamlatıp maçlara hazırlıyorlar. Bundan sonraki hedefimiz ise Eskişehirspor maçından puan alarak dönmek olacak” dedi.

 

“PİLOT TAKIM UYGULAMASINA GEÇTİK”

Tarsus İdman Yurdu altyapısına dair de bilgiler veren İlk, “Altyapı ile ilgili önemli girişimlerimiz var. Altyapısız bir futbol takımı düşünülemez. Bir bina düşünün altyapısı olmasa ne olur, o bina çöker. Altyapı olmasa profesyonel takımların çökmesi yüzde 100’dür. Para yetiştiremiyorsunuz. Oyuncular çok yüksek paralara geliyor, onların masraflarını karşılayamıyorsunuz. Bizler Tarsus İdman Yurdu yönetimine geldiğimiz günden beri özellikle altyapıya gerekli önemi verdiğimizi belirtiyorum. Bir pilot takım uygulamasına geçtik. 19 yaşından sonra Tarsuslu genç kardeşlerimizin sağa sola dağılmamaları için pilot takımda oynama şansı vereceğiz. İnşallah Tarsus İdman Yurdu, istediğimiz hedefe ulaşacak” diye konuştu.

 

“TAKIMIMIZA HER ZAMAN TAM DESTEK OLMALIYIZ”

Tarsuslu taraflara büyük bir görevin düştüğünü belirten İlk, “Tarsuslu taraftarlarımızı maçlarda kadın erkek demeden görmek istiyoruz. Başta Tarsus İdman Yurdu yok, bu nedenle takımımıza her zaman tam destek olmalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.