“Kadınlar için güvenli yer kalmadı” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadınlar için güvenli yer kalmadı”

Mersin İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Komisyonu, Kadın Platformu üyelerinin katılımı ile düzenlediği basın toplantısında kadınların her yerde öldürüldüğü, kadınlar için güvenli yerin kalmadığı belirtildi. Açıklamanın ardından katılımcılar siyasi tutuklu kadınlara kart gönderdi.

“Kadınlar için güvenli yer kalmadı”


MAHMUT SÖNMEZ

İHD Mersin Şubesi Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile dernek binasında basın toplantısı düzenledi.  Toplantıya, İHD Mersin Şube Eşbaşkanı Hakkı Demir ile Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar katıldı.

Açıklama metnini okuyan İHD Mersin Kadın Komisyonu Üyesi Fatma Sarıyaroğlu, “Yoksulluğa, savaşa ve şiddetin her türüne karşı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mücadele İçin Sokaklardayız” dedi.

Sarıyaroğlu, kadınlar için güvenli yer bir yerin kalmadığını belirterek, “Sokaklar, kentler, haneler, hastaneler, kurumlar, işyerleri… Kadınlar için güvenli bir yer kalmadı. Sokakta öldürülüyoruz, haneler şiddet ve yoksullukla dolu, dolaplar ise boş” diye belirtti.

 

 “CEZAEVLERİ BİRER İŞKENCEHANEYE DÖNÜŞTÜ”

Aysel Tuğluk gibi birçok siyasi kadın tutuklunun sağlıkların cezaevlerinde kalmaya uygun olmadığı halde, tahliyelerinin engellendiğini, cezaevlerinin hasta tutuklular için birer işkencehaneye dönüştüğünü kaydeden Sarıyaroğlu, “Garibe Gezer, cinsel şiddete ve işkenceye maruz kaldığı cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Deniz Poyraz, göz göre göre katledildi. Gülistan Doku iki yıldır kayıp. Şule Çet katledildikten sonra birçok kadın benzeri şekilde katledildi. Cezasızlık olası failleri teşvik etmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Açıklamadan sonra İHD Mersin Kadın Komisyonu ile Mersin Kadın Platformu, siyasi tutuklu kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kart gönderdi.