“Hastanemize talep çok” | Güney Gazetesi Mersin

“Hastanemize talep çok”

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, bir televizyon programında yayınlanan “30. Yılında Mersin Üniversitesi” programına konuk olarak katıldı. Çamsarı, “Hastanemize talep çok. İnsanlar artık Ankara’ya İstanbul’a gitmek yerine buraya geliyorlar. Kemik iliği, doku ve organ naklinde de ciddi başarılar elde ettik” ifadelerini kullandı.

“Hastanemize talep çok”


9 Mart Çarşamba günü Üniversitemiz Diş Hekimliğı Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen canlı yayında Çamsarı, göreve başladığı 2014 yılından itibaren Üniversitemizde gerçekleşen proje, yatırım, akademik ve idari gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Canlı yayının gerçekleştiği alanda yapımı hızla devam eden Diş Hastanesi’nin ve bulunduğu bölgenin, sağlık alanında çok önemli bir merkez haline geleceğini ifade eden Çamsarı; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hemşirelik Fakültelerinin bir araya gelmesiyle Üniversitemizin dünya çapında bir sağlık vadisine sahip olacağını söyledi.

Üniversite Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi’nin her geçen gün gelişim gösterdiğini ve çevre illerden de hastanelerimize ciddi bir talep olduğunu belirten Çamsarı; “Hastanemize talep çok. İnsanlar artık Ankara’ya İstanbul’a gitmek yerine buraya geliyorlar. Kemik iliği, doku ve organ naklinde de ciddi başarılar elde ettik. Onkoloji Araştırma Grubu’nu kurduk. Gönüllü hocalarımız burada çalışıyor ve kendilerinin görüntüleme ile ilgili cihazlar noktasında bize çok önemli katkıları oluyor. Şu an dünyada mühendislik ve tıp alanları birlikte yürüyor” dedi. (Haber Merkezi)