Gıdada panik yok | Güney Gazetesi Mersin

Gıdada panik yok

 Gıdada panik yok


TMO ile Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi" İstanbul'da başladı. Düzenlenen etkinlik kapsamında "Uluslararası Tahıl Zirvesi"', "Uluslararası Bakliyat Zirvesi", "Uluslararası Lisanslı Depoculuk, Lojistik, Stok ve Kalite Zirvesi", "Uluslararası Yem Zirvesi"' ve "Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Zirvesi" oturumları düzenlenecek. Oturumlarda, sektörlerle ilgili önemli gelişmeler ve yenilikler, konunun uzman isimleri ve otoriteriler tarafından ele alınacak.

 

METİN: "GIDA ARZINDA BİR SIKINTI YOK"

Ukrayna-Rusya savaşının hububat sektöründeki etkisine ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, gıda arzında bir sıkıntının olmadığını söyledi. Metin, ekilmeyen arazilerin kiralanması noktasında iki yıldır çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, “Hukuki düzenlemesini de yapıyoruz. Her ilde komisyonlarımız oluştu, başvuruları alıyoruz. Başvurular çerçevesinde boş arazilerde tarımsal faaliyet yapmak isteyen vatandaşlarımıza destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Pandemi, kuraklık ve savaşın emtia fiyatlarını yükselttiğini belirten Metin, “Önemli olan çiftçimizin geliridir. Gerekli maliye çalışmalarını yapıyoruz. Bugün TMO desteğiyle un fabrikaları 200 liraya un üretip fırıncılarımıza teslim ediyor" dedi.

 

  GÜLDAL: "DEPOLARIMIZDA, LOJİSTİKTE VE STOKLARIMIZDA EKSİKLİK YOK"

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, "Özellikle ham madde gıda arz güvenliğinin noktasında halkımızın bazı endişeleri olduğunu son günlerde konuşuldu. Bunun başında ham yağ ve ayçiçek yağı noktasındaki tedariklerin, ihtiyaçların ne ölçüde olduğu konuşuldu. Tabi ki bu spekülasyondan ortaya çıktı. İnsanlar marketlere gereksiz yere yüklendiler. Bu süreçte tüketilen yağların yerine yenileri geliyor. Depolarımızda, lojistikte ve stoklarımızda eksiklik yok" dedi. (İHA)