Kadın dostu başkanlar ödüllendirildi | Güney Gazetesi Mersin

Kadın dostu başkanlar ödüllendirildi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri’ töreninde ‘Kadın Dostu Yerel Yönetim Ödülü’ne layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin kadını önceleyen proje ve hizmetlerinin takdir edildiği törende ödülü Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış aldı.

Kadın dostu başkanlar ödüllendirildi


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen törene katılmaktan bir kadın olarak mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Seçer’e verilen ödülün yerinde olduğuna değinen Gülcan Kış, “Çünkü Mersin, kadının gücüne ve başarısına yürekten inanan, her daim ve her koşulda kadına destek olan bir Belediye Başkanı tarafından yönetilmektedir” dedi.

 

EŞİTLİK ÖDÜLÜNE ÖZYİĞİT LAYIK GÖRÜLDÜ

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, kadın istihdamı ve kadınlara yönelik başarılı projelerinden dolayı “Eşitlik Ödülü” verildi. Başkan Özyiğit ödülü, belediye başkan yardımcısı, kadın meclis üyeleri ve kadın müdürlerle birlikte aldı.

 

“MEZİTLİ HER ZAMAN KADIN ODAKLI BİR BELEDİYE OLMUŞTUR”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a verilen ödülü eşi Sembol Tarhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş aldı. Kurtuluş, “Mezitli Belediyesi her zaman kadın odaklı bir belediye olmuştur” dedi. (Haber Merkezi)