Yasmina Lokmanoğlu Mersin mutfağını anlattı | Güney Gazetesi Mersin

Yasmina Lokmanoğlu Mersin mutfağını anlattı

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü tarafından “Mersin Mutfağı ve Kültürü” konulu konferans düzenlendi.

Yasmina Lokmanoğlu Mersin mutfağını anlattı


‘Dünden Bugüne Mersin Mutfağı’ kitabının yazarı Yasmina Lokmanoğlu tarafından gerçekleştirilen konferansa, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Emrah Yıldız, Turizm ve Otelcilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Çakan, Öğr. Gör. Dr. Murat Özdamar, Öğr. Gör. Burak Çetinkaya, Rektörlük Türk Dili Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Döndü Can ve öğrenciler katıldı.

Mersin mutfağı ve Mersin kültürü hakkında konuşan Lokmanoğlu, Mersin mutfağının tarihi hakkında bilgiler aktardı. 

Özellikle Mersin’de yetiştirilen tarımsal ürünlerin önemine değinen Lokmanoğlu, “Mersin’de yöresel bir ürün olan sarı buğdayı örnek olarak gösterebiliriz. Örneğin, Mersin’de batırık adlı yemek Mersin’e has sarı buğday ile yapılıyor. Bu nedenle kendi yöresel ürünlerimizi keşfetmemiz ve tanımamız gerekiyor” dedi.

Lokmanoğlu, bölgenin en önemli ürünlerinden biri olan turunçgillerin ise daha iyi kullanılması gerektiğine de dikkat çekti.  (Haber Merkezi)