“Rehavete kapılmamamız lazım” | Güney Gazetesi Mersin

“Rehavete kapılmamamız lazım”

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncusu Dewanna Bonner, Perşembe günü oynayacakları LDLC Asvel Lyon maçı ile ilgili, “Lyon zor bir rakip, rehavete kapılmamamız lazım. Perşembe günü tam odaklanmayla iyi bir sonuç alıp final foura kalmak istiyoruz” dedi.

“Rehavete kapılmamamız lazım”


İBRAHİM AYDEMİR

Mersin’i üç kulvarda temsil eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) çeyrek final rövanş maçında Perşembe günü oynayacağı LDLC Asvel Lyon maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

İlk maçta 16 sayı, 8 ribaund ve 2 asist ile oynayan ve maçın oyuncusu seçilen ABD’li oyuncu Dewanna Bonner ile maç öncesinde bir araya geldik. Üç kulvarda da şampiyon olmayı istediklerini belirten şutör gard, şu anda tek hedeflerinin Perşembe günü oynayacakları maçı kazanmak olduğunu söyledi.

 

 

“ÇOK DOĞRU BİR KULÜBE GELDİĞİMİ HİSSEDİYORUM”

Takıma yeni katılan isimlerden birisi olarak ÇBK ve Mersin hakkında neler söylemek istersin?

Organizasyon gerçekten çok başarılı, büyük hedefleri olan bir kulüp. Türkiye’ye bu ilk gelişim ve çok doğru bir kulübe geldiğimi hissediyorum. Şehir çok güzel, evim olan Florida’yı hatırlatıyor. Lezzetli yemekler, sıcak hava. Boş zamanlarımda şehri keşfetmeyi seviyorum.

 

Lig, kupa ve EuroCup’ta da şampiyonluğa doğru gidiyorsunuz. Sizce 3’te 3 şampiyonluk gelir mi?

Ben her zaman maç maç bakmayı tercih eden bir sporcu oldum. Evet üç kulvarda da asıl hedefimiz şampiyonluk ama bunu söylemek doğru olmuyor bence. Maç maç gidiyoruz. Perşembe günü çok önemli bir Avrupa maçımız var şu an tamamen buna konsantre oldum. Sonra da diğer maça odaklanacağım. Mentalitem bu.

 

 

“LYON ZOR BİR RAKİP”

Geçen hafta Lyon’da oynanan maçta, maçın oyuncusu seçildiniz. Hafta içinde de kendi sahanızda karşılaşacaksınız. Neler söylemek istersiniz bu eşleşme ile ilgili?

Maçın oyuncusu seçilmek güzel bir duygu tabii ki ama asıl önemli olan maçtan avantajlı bir skorla ayrılmamızdı. Lyon zor bir rakip, rehavete kapılmamamız lazım. Perşembe günü tam odaklanmayla iyi bir sonuç alıp final foura kalmak istiyoruz.

 

Türkiye’de basketbola olan ilgi her geçen gün artıyor. Kariyerini yurt dışında geçirmiş birisi olarak Türk ve Avrupa’daki basketbola olan ilgiyi nasıl kıyaslarsınız?

Gerçekten basketbol global bir spor ve Avrupa’da bunu her gittiğim kulüpte, şehirde bunu hissediyorum. Sezon başına göre seyirci sayımız her maçta artıyor bu da ilgiyi destekler nitelikte. Amerika’daki gibi basketbol konuşmayı Türkiye’de çok seviyorum.

 

 

“AZİZ AKKAYA İLE ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUM”

Aziz Akkaya’nın takıma gelişinden sonra takımın çok iyi bir oyun oynadığı görülüyor. Her maçı farklı kazanıyorsunuz. Aziz Hoca’nın takıma gelmesiyle birlikte neler değişti?

Ben önceki koçla (Olcay Hoca) çalışmamıştım dolayısıyla tam olarak iki koç arasında ne farklılık var bilmiyorum. Aziz Akkaya gerçekten disipline önem veren, başarılı bir koç. Onunla çalışmaktan ve takımın durumundan memnunum. Kazandıkça hem oyuncular hem de teknik ekip olarak daha da güvenle oynuyoruz.

 

Son olarak Mersinli taraftarlara neler söylemek istersiniz?

Bizi destekleyin. Artık çok önemli maçlar geldi. Tribündeki yerinizi alın ve bizi sonuna kadar destekleyin. Perşembe günü çok önemli bir maçımız var herkesi davet ediyorum.