“Biz halkın yanındayız siz neredesiniz?” | Güney Gazetesi Mersin

“Biz halkın yanındayız siz neredesiniz?”

Sağlıkta şiddetin bitmesi, sağlıkçıların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılmasını isteyen hekimler, üç günlük iş bırakma eylemlerini halaylar çekerek sonlandırdı. Sağlıkçıların hakkı ve halk sağlığı için mücadele edeceklerini ve hiçbir yere gitmeyeceklerini söyleyen doktorlar Ankara’ya seslenerek “Ankara’da makam odalarında çaylarını içenler, biz halkın yanındayız, hizmet ediyoruz peki siz neredesiniz?” dediler.

“Biz halkın yanındayız siz neredesiniz?”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Yaşadıkları sorunların çözümü için 14 -15 -16 Mart’ta üç günlük iş bırakma eylemi yapan doktorlar, dün eylemlerini halaylar eşliğinde sonlandırdı. Özgür Çocuk Parkında bir araya gelen altı sağlık örgütü üyesi hekimler, basın açıklaması öncesi şarkılar ve zılgıtlar eşliğinde halaylar çektiler. Çekilen halayların ardından iş bırakma eylemine giden sağlık örgütü temsilcileri basın açıklaması yaptı.

 

“BU MEMLEKET BİZİM”

 

Artık kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını söyleyen Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen, mücadeleyi asla burada bırakmayacaklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte de mücadelelerinin artarak devam edeceğini söyleyen Şen, “Ben eminim ki Türkiye'nin birçok yerinde, birçok sağlık çalışanı arkadaşım, hekim arkadaşım bu duygularla hareket ediyor. O yüzden buradan tekrar söylüyoruz. Dinleyeceksiniz ya da size bunu dinleteceğiz. Öyle buradan çekip gitmek yok. Emek bizim, söz bizim. Bu memleket bizim” ifadelerini kullandı.

 

“HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ”

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Örgütlenme Sekreteri Sevgi Başaran hiçbir yere gitmeyeceklerini yaptıkları mücadeleyle burada olduklarını söyledi. SES olarak akıldan ve bilimden yana olma tutumlarını devam ettireceklerini söyleyen Başaran, “Şiddetten uzak, insanca çalışma koşulları istiyoruz.  Çalışırken de, emeklilikte de insanca ücret, iş ve gelir güvencesi istiyoruz. Herkese eşit, nitelikli, ücretsiz, ulaşılabilir, ana dilde sağlık hizmeti verilmesini savunduk. Mücadeleyle hekimlerin güvencelerini, halkın doğru bir şekilde sağlık hizmeti almasını sağlayacağız” dedi.

 

“HALKA HİZMET EDEN BİZİZ”

 

İktidarın çok güzel hastaneler yaptığını söyleyen Mersin Aile Hekimleri Derneği Adına Haydar Karakoyun, “Binalar güzel, fakat içi boş. Boşaltılmış hizmet veremeyen, kalitesi düşmüş bir hastanenin bir anlamı var mıdır arkadaşlar? Bize diyorlar ki hastalara hızlı bakın, hızlı bakın. Bakın, bakın, gezsin. Neden? Çünkü hastanelere gelir sağlamak lazım. Döner sermaye sağlamak lazım” dedi. Parasız sağlık hizmeti istediklerini söyleyen Karakoyun, “Genç doktorlarımız göç etmesin diyoruz. Kendi vatanımızda, kendi insanımıza hizmet etsin diyoruz. İthal doktordan ne bekliyoruz, Gençlerimize sahip çıkmamız, korumamız lazım” dedi. Ankara’ya seslenen Karakoyun, “Ankara'da oturanlar makam odalarında çaylarını içenler unutmayın. Sahada biziz. Halkın arasında biziz. Halka hizmet edende biziz. Neredesiniz? Görebiliyor muyum sizi? Yoksunuz arkadaşlar. Olmadınız ki. Siz kendinizden başkasını düşünmediniz” dedi.