“Sağlık çalışanları ciddi sorunlar yaşanıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Sağlık çalışanları ciddi sorunlar yaşanıyor”

DEVA Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından 14-15-16 Mart tarihleri arasında greve giden sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek basın açıklaması düzenledi. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen’in katılım sağladığı basın açıklamasında, Antmen sağlık çalışanlarının taleplerini söyledi.

“Sağlık çalışanları ciddi sorunlar yaşanıyor”


MAYSA DERYAYEVA

 

Sağlık çalışanlarının ciddi sorunlar yaşadığına değinen DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, “DEVA Partisinin 9 Mart’ta ikinci yaşını kutladık.  Türkiye tabiplerin yaşadığı sorunları hepimiz biliyoruz. Buna biraz farkındalık yaratmak için basın toplantısı yapmayı istedik. Doktorlarımız çok ciddi sorunlar yaşıyor. Kadına şiddete dördüncü sıradayız ülke olarak. Hakikatten üzülecek çok konu var. Bugün mazot alırken 20 liranın altındaydı fiyatlar ama dünya varıl fiyatı 90 dolara düştü ama bizde hala 5-6 liralık düşüş olmadı. Biz Mersin’le ilgili Mersin’de bir buçuk yılda il binamız, ilçelerimizde yapılandırdık ve şu an 10 tane ilçemizde İlçe Başkanlarımız görev yapıyor. Nüfusun çoğunluğunda örgütlenmiş durumdayız. Çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

 

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI DURUMUN FARKINDA”

 

Sağlık sektöründe düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Mersin tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, “2021 Ekim ayından buna yana “Emek bizim Söz bizim” kampanyası başlattık. Hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın ne kadar sıkıntıda olduğunu anlatmaya çalıştık ve sağlık sektöründe bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini anlatarak kamuoyu oluşturmaya çalıştık. 2021 yılı öncesinde yaptığımız iş bırakma eylemlerine katılım yüzde 60’ların üzerinde oluyordu ama şimdi katılım yüzde 100’ün üzerinde ve tüm sağlık çalışanları durumun farkında” diye konuştu.