“BÜROKRASİ DİYE BİR ŞEY ZATEN YOK” | Güney Gazetesi Mersin

“BÜROKRASİ DİYE BİR ŞEY ZATEN YOK”

CHP Mersin Milletvekili Ali mahir Başarır, yatırımcılara seslenirken “Bürokrasiyi alaşağı ederiz arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun” sözlerini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye cevap verdi. Başarır, “Bu ucube tek adam sistemi zaten bürokrasiyi alaşağı etti. Bu ülkenin tamamen saraya bağlı yargıçları, işlevini yitirmiş bir parlamentosu, AKP’nin il ve ilçe başkanı gibi davranan kaymakamları ve valileri var. Bürokrasi diye bir şey zaten yok” diye konuştu.

“BÜROKRASİ DİYE BİR ŞEY ZATEN YOK”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Ali Mahir Başarır, Cannes'da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı'nda, “Yatırımcıya sorun çıkaran mevzuat ve bürokrasiyle hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi alaşağı ederiz arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun” sözlerini kullanan Nureddin Nebati’ye sert çıktı.

 

“DEVLETTE LİYAKAT ORTADAN KALKTI”

 

Başarır, sosyal medya hesabında yayınladığı videoda Bakan Nebati’nin kullandığı sözlere tepki gösterdi. Yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmek için hukukun üstünlüğünü egemen kılmak gerektiğini söyleyen Başarır, “Bürokrasiyi alaşağı etmek ne demek. Bu ucube tek adam sistemi zaten bürokrasiyi alaşağı etti. Devlette hiyerarşi ve liyakat diye bir durum ortadan kalktı” dedi.

 

‘SÖZÜN BİTTİĞİ YER’

 

Devletin işlevini yitirdiğini söyleyen Başarır, “Bu ülkenin tamamen saraya bağlı yargıçları, işlevini yitirmiş bir parlamentosu, AKP’nin il ve ilçe başkanı gibi davranan kaymakamları ve valileri var. Bürokrasi diye bir şey zaten yok. Ama bu ülkede bir bakan ‘Siz gelin biz bürokrasiyi yani anayasayı bir kenara bırakırız” diyorsa sözün bittiği yerdeyiz” ifadelerini kullandı.