ÇBK, FİNAL FOUR’DA! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, FİNAL FOUR’DA!

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) çeyrek final rövanş maçında, Fransız ekibi LDLC Asvel Feminin’i 82-68 mağlup ederek final foura yükseldi.

ÇBK, FİNAL FOUR’DA!


İBRAHİM AYDEMİR
Sezona üç kulvarda da şampiyonluk parolasıyla çıkan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) çeyrek final rövanş maçında LDLC Asvel Feminin’i ağırladı. 
Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan ve yaklaşık 5 bin taraftarın izlediği mücadeleyi ÇBK, 82-68 kazanarak final foura yükselen taraf oldu.

 


Maça hızlı bir başlangıç yapan Mersin ekibi, üst üste bulduğu üçlüklerle ilk periyotta farkı çift hanelere kadar çıkarmayı başardı. Oyun üstünlüğünü ele geçiren ve iyi bir savunma performansı gösteren ÇBK, ilk periyodu 30-13 önde tamamladı. 
Güçlü rakibi karşısındaki üstün oyununu ikinci periyoda da taşıyan ÇBK, soyunma odasına 50-24 önde girdi. 
İkinci yarıya hızlı başlayan iki takım karşılıklı bulduğu sayılarla seyirciye keyifli bir maç izletti. Çekişmeli geçen üçüncü periyodu 22-18 önde tamamlayan Mersin ekibi, son periyoda 72-42 önde girdi.
Maçın son periyodunda etkili oyununu sürdüren ÇBK, maçı da 82-68 kazanarak final foura yükseldi.