“İhaleler yandaşlara veriliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“İhaleler yandaşlara veriliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılacak spor salonunun ihalesinin 21/B pazarlık usulü ile AKP’lilere verildiğini söyledi. İhaleyi alan şirketin sahibi ve ortaklarının ismini açıklayan Başarır, “Ben bunları açıklarken yüzüm kızarıyor. Bu ülkede başka şirket yok mu, başka vatan evladı yok mu, niye hep 21/B rekabetsiz, adrese teslim ve yandaşlara veriliyor” diye veryansın etti.

“İhaleler yandaşlara veriliyor”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Her hafta bir yolsuzluk haberi paylaşacağını söyleyen CHP’li Ali Mahir Başarır, bu hafta Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılan spor salonu ihalesinin bilgilerini paylaştı.

 

İHALE BEDELİ 10 MİLYON 390 BİN

 

Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda her hafta bir yolsuzluk ve kirli ihale paylaşacağını söyledi. Bu hafta Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verdiği bir ihalenin bilgilerini paylaşan Başarır, “4 Ocak 2022’de Cumhurbaşkanlığı Sarayının açık spor salonunun kapalı spor salonuna dönüştürmek için bir ihale yapılmış. İhale Siyahkalem Mühendislik İnşaata verilir. İhale bedeli 10 milyon 390 bin lira, yani asgari ücretin tam 2500 katı” ifadelerini kullandı.

 

ŞİRKET SAHİBİ VE ORTAKLARININ İSİMLERİNİ VERDİ

 

Şirket hakkında bilgi veren Başarır, “Siyahkalem şirketinin sahibi Cengiz Özdemir. Görevi, ticaret Bakanı’nın atadığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda Türkiye Pakistan İş Konseyi Başkanı” dedi. Şirketin diğer ortakları hakkında bilgi veren Başarır, “diğer ortaklardan biri Ekrem Baki Üsküdar Belediye Meclis Vekili, AKP’li. Gelelim diğer ortağa AKP’nin 22 ve 23. dönem milletvekili M. Mustafa Açıkalın

 

“İHALELER 21/B İLE YANDAŞLARA VERİLİYOR”

 

Vatandaşlara seslenen Başarır, “Ben bunları açıklarken yüzüm kızarıyor. Bu ülkede başka şirket yok mu, başka vatan evladı yok mu, niye hep 21/B rekabetsiz, adrese teslim ve yandaşlara veriliyor? Bu kadar çirkinlik olur mu? Bunlar bizim paramız, ben anlatırken üzülüyorum, kahroluyorum, yüzüm kızarıyor ya bu bakanlar, bu ülkeyi yönetenler… İşte bunların hesabını tek tek soracağız, her hafta ortaya çıkarmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasına son verdi.