Tarsus’ta tek hedef Play-Off | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta tek hedef Play-Off

Tarsus İdman Yurdu, TFF 2. Lig’in 30. haftasında deplasmanda karşılaştığı Eskişehirspor’u 5-1 mağlup etti. Bu skorun ardından ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkaran Sarı Lacivertliler, play-off potası için de iddialı konuma geldi.

Tarsus’ta tek hedef Play-Off


İBRAHİM AYDEMİR

Tarsus İdman Yurdu, teknik direktör Gürses Kılıç’ın istifa etmesinin ardından takımın başına gelen Birol Erol ile birlikte yükselişe geçti. Sarı Lacivertliler ile 5 maça çıkan Erol, bu maçlarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Hafta sonu Eskişehirspor karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen maçı çeviren Tarsus İdman Yurdu’nda teknik direktör Birol Erol, futbolculardan; Abdussamed Karnuçu, Abdulaziz Demircan ve Uygar Mert Zeybek maçın ardından açıklamalarda bulundu.

 

“PLAY-OFF’A BİRER BİRER YAKLAŞIYORUZ”

Eskişehirspor’u, futbolcularını ve taraftarlarını tebrik ederek sözlerine başlayan Erol, “Bu takımın hak ettiği yerlerin burası olmadığını düşünüyorum. Bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Play-off hedefi olan bir takımız. Zor günler geçirdik. Alt sıralardaydık ve hak etmediğimiz yerlerdeydik. Play-off için galibiyetler alarak yükselişe geçmemiz gerekiyordu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bundan sonra daha yukarıyı kovalıyoruz. Play-off’a birer birer yaklaşıyoruz. Yoğun bir tempo dönemine girdik ve zor maçlar bizi bekliyor. İnşallah önümüzdeki hafta Karacabey maçı ile birlikte galibiyet serimize devam ederiz” dedi.

 

“GÜZEL BİR ÇIKIŞ YAKALADIK”

Maçın iyi oyuncularından Abdussamed Karnuçu yaptığı açıklamada, “Güzel bir çıkış yakaladık. Takım olarak çok iyi bir uyum yakaladık. Böyle devam ederek inşallah play-off’lara kalmak istiyoruz. Oradan da bir üst lige çıkmaya çalışacağız” diye konuştu. Takım içindeki birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yapan Karnuçu, play-off’ta rakiplerinin zor olduğunu ve bir üst lige çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

 

“ESKİŞEHİRSPOR’UN DURUMU İÇLER ACISI”

Maç sonu röportajında takımının galibiyetinden çok Eskişehirspor gibi köklü bir takımın içinde bulunduğu durum ile ilgili konuşan Abdulaziz Demircan, “Bu kadar güzel bir stadyuma, tesise ve taraftara sahip bir takımın bu durumda olması içler acısı. Umarım eski günlerine, UEFA’da oynadığı yıllara geri dönerler çünkü hepimizin isteği Kocaeli, Eskişehir gibi Anadolu kulüplerinin Süper Lig’de olmasıdır. Bir an önce hak ettiği yerlere gelmesi dileğiyle başarılar diliyorum. Bizim galibiyet ile ilgili de; yediğimiz golde benim ve arkadaşımın hatası vardı. Ancak biz son haftalarda elde ettiğimiz seriyi sürdürmek istiyorduk. Bu maçı kazandığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

“İYİ OYNUYORUZ VE MÜCADELE EDİYORUZ”

Maçta sonrada oyuna giren Uygar Mert Zeybek ise, “Bizim için zor bir maç olacağını biliyorduk çünkü biz takımlarımızın konumu ne olursa olsun saygı duyan bir takımız. Hafta içi çalışmalarımızı da ona göre gerçekleştirdik. Güzel bir galibiyet aldık. Hem oyun hem de skor anlamında son haftalarda güzel bir seri yakaladık. İyi bir oyun oynuyoruz ve mücadele ediyoruz. Hedefimiz olan play-off potasına kalmak için elimizden geleni yapacağız” diyerek Tarsus İdman Yurdu’nu hak ettiği yere çıkaracaklarını söyledi.