+ 1’ler görev başında | Güney Gazetesi Mersin

+ 1’ler görev başında

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Toroslar Belediyesinde ağırlanan özel bireylerden kimisi zabıta, kimisi temizlik, kimisi de sağlık müdürü oldu. Özel bireyler, hayallerindeki mesleğin üniformasını giyip, o meslek grubunda görev yapan belediye ekipleriyle makam araçlarına binip, çalışmaları yerinde inceledi.

+ 1’ler görev başında


Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisi’nin düzenlediği programda; Gençlik ve Spor Hizmetleri, Sosyal İşler, Kültür İşleri, Fen İşleri, Sağlık İşleri, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüklerinin kurum müdürleri ile Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları ve Kadın Çocuk ve Danışma Merkezi’nin öğretmenleri; görevlerini bir süreliğine down sendromlu gençlere devretti.

 

SEMİH, ZABITA EKİPLERİYLE DENETİM YAPTI

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibi ise konuk ettikleri 34 yaşındaki down sendromlu Semih Özel ile kaldırım işgali denetimine çıktı.Zabıta üniforması giyip neşeli tavırlarıyla herkesin gönlünü fetheden Semih, ekiplere talimatlar verdi, kaldırım işgali yapan esnafa uyarılarda bulundu. Özel birey Semih'in, zabıta müdürü gibi selam vermesi de Down Sendromu Farkındalık Günü’nün en güzel anlarından oldu.

 

SEDAT DA SPOR HİZMETLERİ MÜDÜRÜ OLDU

Toroslar Belediyesi’nin açtığı Özel Sporcular Kursu’nda yetişen Down Sendromlu sporcu Sedat Kızmaz (26) da Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçilerek, Mersin'in gururu oldu. Spora olan tutkusuyla büyük başarı kazanan özel birey Sedat, hayalini Toroslar Belediyesinin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü olarak gerçekleştirdi. (Haber Merkezi)