Basketbol’da Mersin derbisi | Güney Gazetesi Mersin

Basketbol’da Mersin derbisi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Mersin’in iki takımı Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Kadın Basketbol Takımı ile Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 27. Haftasında karşı karşıya gelecek.

Basketbol’da Mersin derbisi


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 27. Haftası Mersin derbisine sahne olacak. Bir üst lige çıkmak isteyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Kadın Basketbol Takımı ile play-off’a girmeyi hedefleyen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı bugün kozlarını paylaşacak.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkma yolunda iddialı olan MSK Kadın Basketbol, ligin ikinci devresinde oynadığı 11 maçta 10 galibiyet alarak büyük bir çıkış yakaladı. Konuk ekip Tarsus Belediyesi ise son haftalarda alınan kötü sonuçlarla birlikte play-off potasından uzaklaştı. Son 3 maçını da kaybeden Tarsus ekibi, bu maçı kazanarak play-off iddiasını sürdürmek istiyor.

48 puanı bulunan MSK Kadın Basketbol Takımı ligde 3’üncü sırada yer alırken; Tarsus Belediyesi 35 puanla 12’nci basamakta bulunuyor.

 

 

“SERİMİZE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Ligde oynadıkları son 6 maçtan galibiyetle ayrılan MSK Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İbrahim Sağdıç, “Bu maçla birlikte galibiyet serimize devam etmek istiyoruz. Kendi evimizde oynayacağımız bu maçı kazanmak istiyoruz. Takımımız iyi durumda ve moralleri çok yüksek. İnşallah kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“GÖNLÜMÜZ İSTİYOR SÜPER LİG’E ÇIKSINLAR”

Maç öncesi iki takımın da koçuyla konuşarak takımlar hakkındaki son bilgileri aldık. Hafta sonu kendi sahalarında oynadıkları Turgutlu Belediyespor maçını kaybeden Tarsus ekibinin antrenörü Mustafa Secerlioğlu, “Bizim için önemli bir maçtı ve kaybedince play-off şansımız kalmadı. Play-off’u ucu ucuna kaybediyoruz. Kısmetsiz bir sezon oldu bizim için. Bugünkü maç hem bizim hem de MSK Kadın Basketbol Takımı için bir antrenman havasında olacak. MSK takımının hedefi Süper Lig. Bizim şehrimizin takımı, gönlümüz istiyor ki Süper Lig’e çıksınlar. Bunu gönülden istiyorum” dedi.