Finalin adı FB – ÇBK | Güney Gazetesi Mersin

Finalin adı FB – ÇBK

Bitçi Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, OGM Ormanspor’u 96-93 yenerek, finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Finalin adı FB – ÇBK


İBRAHİM AYDEMİR

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nda finale kalan takımlar belli oldu. Dün Servet Tazegül Spor Salonu’nda ilk maçta Nesibe Aydın’ı 74-66 mağlup eden Fenerbahçe Safiport finale yükselen ilk takım oldu. Yarı final maçlarının ikinci ayağında ise ev sahibi ÇBK, OGM Ormanspor’u 96-93 mağlup ederek finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan maça hızlı başlayan iki ekip karşılıklı sayılar bularak keyifli bir maç izletti. ÇBK’dan Asena Yalçın, OGM’den ise Damla Yıldız’ın yıldızlaştığı ilk periyot 24-24 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyotta ise etkili oynayan ekip Çukurova Basketbol oldu ve bu periyodu 26-19 önde tamamlayarak soyunma odasına 50-43’lük üstünlükle girdi.

Farkı eritmek isteyen ve maçın ikinci yarısına istekli başlayan OGM Ormanspor, üçüncü periyodu 26-25 önde tamamladı.

Maçın son periyodunda ise rakibinin sayı farkını eritmesine izin vermeyen ÇBK, maçı 85-74 kazanarak finale adını yazdıran taraf oldu.

Fenerbahçe Safiport ve ÇBK arasında oynanacak final maçı Cumartesi günü saat 15.00’te Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak ve mücadele Tivibuspor’dan naklen yayınlanacak.