Final öncesi iki takımdan açıklama | Güney Gazetesi Mersin

Final öncesi iki takımdan açıklama

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası final müsabakası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Final öncesi iki takımdan açıklama


Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası final müsabakası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yücesir, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF yöneticileri ve kulüplerin baş antrenörleri ile takım kaptanları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer, “Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nın Mersin’de düzenlenmesinden hepimiz çok mutluyuz. Bize destek veren Mersin Yenişehir Belediyesi'ne, sponsorlarımıza ve yayıncımıza çok teşekkür ederim. Turnuva başladığından bu yana birbirinden güzel müsabakalar izlettiren takımlarımıza teşekkür eder, finale kalan ekiplerimize başarılar dilerim. Finalde güzel bir mücadele daha izleyeceğimize inancım sonsuz. EuroLeague ve EuroCup 4’lü final oynamaya hak kazanan takımlarımızı da ayrıca tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

 

TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı ise “Mersin, basketbolda ülkemizde çok önemli bir şehir. Kadın basketbolunda yıllardır ülkemizi domine etti. 7 Mersin takımı liglerde yer alıyor. Bunlardan 5 tanesi kadın basketbol takımı. Bunun gururunu yaşıyoruz. Çok yakın zamanda Fransa’da EuroCup, İstanbul’da da EuroLeague Final Four organizasyonları düzenlenecek. Takımlarımız eminim ki kupayı ülkemize kazandıracaklar. Buna yürekten inanıyoruz. Birbirinden güzel geçen maçlar sonucunda yarın final karşılaşması oynanacak. İki takımımıza da başarılar diliyorum. Mersin halkını organizasyona davet ediyorum. Basın mensuplarına ve Türkiye Basketbol Federasyonu çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Yenişehir Belediyesi olmasaydı bu organizasyon bu kadar güzel olmazdı. Abdullah Özyiğit başkanıma her türlü katkı için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Mersin’de gerçekleştirilen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası organizasyonuyla ilgili olarak Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Basketbolda yılın en önemli organizasyonlarından birisi Mersin Yenişehir’de düzenleniyor. Bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Yenişehir’i sporun merkezi haline getirmek en büyük amaçlarımızdan bir tanesi. Fair Play içinde geçen müsabakalar bizi çok mutlu etti. Sporu yaşamımızın bir parçası haline getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Biz kadın basketboluna önem veriyoruz. Bizleri gururlandıran takımımıza ve onları takip eden 300 kadar genç sporcularına bir kez daha teşekkür etmek isterim. Kadınlar EuroCup’ta umarım iki temsilcimizin finali olur. Türkiye Kupası’nda iki takım finalde kupayı almak için mücadele edecek. Onlara başarılar diliyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Herkesi final müsabakasına bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan ÇBK Antrenörü Aziz Akkaya, “Belediye Başkanımız, Federasyonumuz ve sponsorlarımıza kadın basketboluna değer kattıkları için teşekkür ediyorum. Kadın basketbolu gerek basında gerekse sosyal medyada hak ettiği değeri görmüyor. Kadın basketbolu Türkiye’nin yükselen bir değeri ama maalesef değer görmüyoruz. Yarınki maçın dolu tribünlere oynanacağına inanıyorum. Fenerbahçe Euroleague’de biz ise EuroCup’ta şampiyonluğa oynuyoruz. Belki de önümüzdeki sezon Süper Kupa’yı birlikte oynayacağız. ÇBK çok değerli bir organizasyon. Gerek Başkanımız Serdar Çevirgen gerekse Belediye Başkanımız Çukurova kadın basketboluna ciddi yatırımlar yapıyor. Kadın basketboluna değer katacak bir organizasyon ÇBK, ben de buna değer katmak için geldim. Kupayı burada bırakmak istiyoruz. Tabiki kolay değil bu Fenerbahçe iyi bir takım. Yarınki maçta iki süper takım oynayacak. Tüm taraftarlarımızı maça bekliyorum. Belki de bir daha böyle bir etkinlik göremeyecekler” dedi.

 

 

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Takım Kaptanı Esra Ural Topuz ise, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ev sahibi olarak mücadele etmek bizim için büyük şans. Her kulvarda şampiyonluğu hedefledik ve ilk hedefimiz de kupayı kazanmak. Finalde iyi basketbol oynamak istiyoruz. Ardından da Final Four’a daha emin adımlarla gitmek istiyoruz. Seyir zevkinin yüksek olduğu bir maç olmasını dilerim. İyi olan kazansın” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Safiport Koçu Victor Lapena, “Sözlerime Mersin’e teşekkür ederek başlamak istiyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum çünkü ben İspanya’da Akdeniz kıyısında yaşayan biriyim. Dolayısıyla buralara bana kendi evimi hatırlatıyor. Türk halkına da teşekkür etmek istiyorum. 3 senedir Fenerbahçe’deyim ve bana hep kendi evimde gibi hissettirdiler. Çok sıcakkanlı insanlar. Bu nedenle hem Türkiye hem de Türk Basketbolu için her zaman en iyisini diliyorum. ÇBK’yı tebrik etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi bir mücadele sergilediler ve finalde karşılaşacağız. Bizim açımızdan ise bakacak olursak da, Galatasaray derbisi ile başladık ve güzel bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. Tribünler doluydu ve saha içinde ise güzel bir mücadele vardı. Finalin çok güzel bir maç olacağına inanıyorum, ÇBK çok güçlü bir takım. Bundan sonra top oyuncularda. Maçta performanslarının en iyisini sergileyeceklerini düşünüyorum” diyerek oyuncularına güvendiklerini belirtti.

 

 

Fenerbahçe Safiport Kaptanı Tuğçe Canıtez ise kupayı Mersin’de oynadıkları için keyifli olduklarını belirterek, “Çukurova hem Türkiye’de hem de Avrupa’da önemli takımlardan birisi ve kendi evlerinde oynama avantajları var. Derbi maçında çok sayıda taraftarımız geldi ve güzel bir atmosfer vardı. Ümit ediyoruz ki tekrar aynı atmosferi yaşayacağız ve taraftarlarımız bizi yalnız bırakmayacaklar. Fenerbahçe olarak biz her zaman her yerde şampiyonluğu hedefleyen bir takımız. ÇBK’nın da çok değerli bir kadrosu var. Bu nedenle güzel ve keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. İki takıma da başarılar diliyorum” diye konuştu.