Kupa Mersin’de kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Kupa Mersin’de kaldı

Bitci Kadınlar Türkiye Kupası final maçında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Fenerbahçe Safiport’u 71-58 yenerek, kupanın sahibi oldu.

Kupa Mersin’de kaldı


İBRAHİM AYDEMİR

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası final maçında, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Fenerbahçe Safiport’u 71-58 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Tarihinde ilk kez kupayı müzesine götüren ÇBK, Türkiye Kupası’nı kazanan 5’inci farklı kulüp oldu.

Maçın başından sonuna kadar iyi bir oyun oynayan Temi Fagbenle maçın MVP’si seçildi.

 

 

TARİHİNDE İLK KUPA

Maçın birinci periyodunda iyi bir oyun ortaya koyan ve üst üst bulduğu sayılarla üstünlüğü ele geçiren ÇBK, ilk periyodu 23-16 önde tamamladı.

İkinci periyotta oyun üstünlüğünü kaybetmeyen ve rakibini farkı eritmesine izin vermeyen Turuncu Lacivertli ekip soyunma odasına 41-27 önde girdi.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan ise Fenerbahçe Safiport oldu.  Sarı Lacivertliler, Alina Lakupova’nın üst üste bulduğu sayılarla bu periyodu 18-17 önde tamamladı.

Maçın son periyodu ise kıran kıran bir mücadeleye sahne oldu. İki takımın çekişmeli geçen mücadelesi sonucu dördüncü periyot 13-13’lik beraberlikle sonlandı.

Maçın ardından büyük bir sevinç yaşayan Çukurova Basketbol Kulübü yöneticileri ve oyuncuları tarihinde ilk defa kupayı kazanmanın mutluluğunu yaşadı.