İşçilerin talebi kabul edildi | Güney Gazetesi Mersin

İşçilerin talebi kabul edildi

Uğur Tekstil’in sendikal faaliyetlerden kaynaklı Şanlıurfa fabrikasından işten çıkardığı 97 işçinin talepleri işveren tarafından kabul edildi. İşe geri dönüş haber alan işçiler dün Mersin Zara mağazası önünde yapacakları basın açıklamasından vazgeçti.

İşçilerin talebi kabul edildi


MAHMUT SÖNMEZ

Şanlıurfa’da sendikal faaliyetlerde bulundukları için çalıştıkları Uğur Tekstil firmasından kovulduklarını söyleyen işçiler Adana ve Mersin’de firmanın ürün verdiği Zara Mağazaları önünde basın açıklaması yapacaktı. Cumartesi günü Adana, Pazar günüde Mersin Zara Mağazası önünde basın açıklaması yapacaklarını duyuran işçilerin işe dönüşleri ve talepleri kabul edilince Mersin’de basın açıklaması yapmaktan vazgeçti. Adana Zara Mağazası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla üç maddelik taleplerinin işyeri tarafından kabul edildiğini açıklayan işçiler 1 Nisan’da işbaşı yapacaklar.

 

KÜRESEL SENDİKA VE ZARA GARANTÖR OLDU

Cumartesi günü Adana Zara mağazası önünde işyeri tarafından taleplerinin kabul edildiğini duyuran işçiler adına basın açıklamasını Erdal Ayata yaptı. Ayata, biz işçiler olarak umut ediyoruz ki bu yaşanan gelişmede, geçmişte bizlere verilen sözler gibi balon olup uçmazlar. Cuma günün Cumartesi’ye bağlayan gece saat 12 .00’de ben ve işçi arkadaşlarım otogarda beklerken Küresel Sendika Korodinatörü Sayın Wictor'dan gelen Zara ve Hayri uğur tekstil iş vereni sayın Hayri Uğur'un işçilerin hazırlamış olduğu üç maddelik protokolü kabul ettiklerini, küresel sendikanın ve markanın da bunun garantörü olduğunu tarafımıza mail yoluyla bildirdi” dedi.

 

3 MADDELİK TALEP KABUL EDİLDİ

Ayata üzerinde anlaşma sağlanan üç maddeyi şu şekilde açıkladı, “İşten çıkarılan işçilerin tamamı işe alınacak. Yaklaşık dört buçuk aydır işsiz kalan işçilere firma 8 bin lira para ödeyecek, İşyerine karşı açtığımız davayı geri çekeceğiz ve işyeri mahkeme giderlerinin hepsini karşılayacak” dedi. Yaşanan gelişmeden dolayı Mersin’de yapacakları basın açıklamasını ve diğer eylem planlarını askıya aldıklarını belirten Ayata, “Askıya aldığımız eylem planımızı oluşabilecek bir kandırılma ve aldatılma söz konusu olursa eğer kaldığımız yerden devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

SENDİKAYA SESLENDİLER

Ayata, Patrona karşı açtıkları davada patrondan yana tanık olduğunu söylediği DİSK Tekstil Sendikası Başkan Vekili Mehmet Ali Başak’a şöyle seslendi, “iş yerinin kapatılması tehdidiyle iş yerindeki arkadaşlarımızı bize kışkırtarak basın açıklaması yapıyor. Yapmış olduğu basın açıklamasında biz dışarıda kalan işçilerin amacının çalışmak olmadığını bu mücadeleyi güya para için yaptığımız iftirasında bulunmuştur. Madem para için yaptığımız sanılıyor. Boşta geçirdiğimiz sürenin ücreti yaklaşık 20 bini buluyor iken bu önyargıyı yıkmak için patronun bize teklif ettiği 8 bini işçilerin hazırlamış olduğu 3 maddelik protokolü imzalamak şartı ila kabul ediyoruz. Ayrıca Mehmet Ali Başak bunu iyi bilmelidir ki, yasal haklar çerçevesinde bir işçinin hakkının tamamını istemesinden daha doğal ne olabilir. Kapalı kapılar arkasında işçileri satarak ter döküp emek vermeden para kazananlar tarafından, biz işçiler haklarımızı aramak istediğimizde emek düşmanı ve provokatör ilan ediliyoruz