“Dokunulmayan alanlara yöneliyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Dokunulmayan alanlara yöneliyoruz”

Yenişehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi arasında Kültürel ve Sosyal İş birliği Protokolü imzalandı. Yapılan protokol kapsamında Yenişehir Belediyesi ‘Saha Çözüm Projesi’ ile katılımcı yönetimi güçlendirecek ve ‘Öğrenci’ye’ projesi ile de üniversite öğrencilerine yemek desteği verecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit sosyal projelerle dokunulmayan alanları tespit edip oralara yöneldiklerini belirtti.

“Dokunulmayan alanlara yöneliyoruz”


MAHMUT SÖNMEZ

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Kültürel ve Sosyal İş birliği İmza Töreni’ gerçekleştirdi. CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel’in de katıldığı törene birçok oda ve kurum temsilcisi katılırken vatandaşın da ilgisi yoğun oldu.

Programın açılışı Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin birçok belediyesinde örnek olarak hayata geçirilen sosyal projelerin ve Yenişehir Belediyesi’nin üç yıl içinde hayata geçirdiği projelerin tanıtımı yapıldı.

 

 

‘SAHA ÇÖZÜM PROJESİ’

Yapılan tanıtımın ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat söz aldı. Ülkenin ekonomik zor zamanlardan geçtiğini belirten Akpolat, vatandaşlarında bu durumdan kötü etkilendiğini ve belediyelerin üzerine düşen görevin arttığını söyledi. Katılımcı yönetimin hayata geçirilmesi için projeler üzerine çalıştıklarını belirten Akpolat, “Saha Çözüm adını verdiğimiz projeyle 150 kişilik bir ekip kurup sahaya indik, binlerce hane, esnaf dolaştık ve STK’larla bir araya gelip envanterler çıkardık ve Beşiktaş’ta sosyal yardıma muhtaç insan sayısının bilinenden çok daha fazla olduğunu öğrendik. İnsanların görüş ve önerilerini aldık. Bu katılımcı yönetimin güzel bir örneği oldu, çünkü binlerce insanın görüşlerini sağlıklı bir şekilde alma imkanı ve çözüm üretme fırsatı yarattı bize. Alınan verilerle sokak sokak bütün sorunları üretip kurduğumuz sistemle çare yaratma imkanı buluyoruz” dedi.

 

“ÖĞRENCİ’YE PROJESİ”

Hayata geçirdikleri ve birçok belediyenin örnek aldığı İkinci proje olan ‘Öğrenci’ye’ projesinden bahseden Akpolat, Beşiktaş’ta dokuz üniversitenin olduğunu ve öğrenciler için yemeğin büyük bir külfet haline geldiğini belirtti. Öğrencilerin cüzdanına katkıda bulunmak için Beşiktaş’ta bulunan lokanta ve restoranlarla bir araya geldiklerini söyleyen Akpolat, “Yaptığımız görüşmelerde anlaşmalı olduğumuz restoranlar günde ortalama 10 veya 15 öğrenciye yemek verebileceklerini söylediler. Bizde belediye olarak ‘Öğrenci’ye’ diye mobil bir aplikasyon yaptık. Bu aplikasyondan öğrenciler müsait olan restoranlardan rezervasyon yapıp ücretsiz yemek yiyebiliyor” ifadelerini kullandı. Bu projeden günde 5 bin öğrencinin yaralandığını söyleyen Akpolat, Yenişehir Belediyesi’nin de bu projeleri uygulayacak olmasından mutlu olduklarını belirtti.

 

 

“KATILIMCI YÖNETİMİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Akpolat’ın ardın söz alan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akpolat’ın ve ekibinin Mersin’e gelmesinden mutluluk duyduklarını Beşiktaş’ın İstanbul’da, Yenişehir’in de Mersin’de şehrin merkezi haline geldiğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun direktifleri doğrultusunda sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını yürüttüklerini belirten Özyiğit, toplumda dokunulmayan alanları tespit edip o yönlü projeler yürüttüklerini söyledi. ‘Erken Çocukluk eğitimi Projesi’nden bahseden Özyiğit, “Bu alanda müthiş bir eksiklik var. Ülke olarak bu alanda çok gerideyiz ülke olarak. Şu anda 52 aileye bu anlamda eğitim veriyoruz. O kadar ihtiyaç var ki gelecek dönemin bile kontenjanı doldu. Erken farkındalık ve teşhis bu anlamda çok önemli ve tüm ülkeye yayılmalı” ifadelerini kullandı.

Yenişehir’de iki üniversite olduğunu belirten Özyiğit, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için Türkiye standartlarının üstünde iki yurt yaptıklarını ve onlar için ellerinden gelen bütün destekleri verdiklerini belirtti. Beşiktaş Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Öğrenci’ye’ projesini Yenişehir’de hayata geçireceklerini söyleyen Özyiğit, “Beşiktaş Belediyesi’ne başarılı projelerini yaydıkları ve bizle paydaş oldukları için teşekkür ederiz. Bizim işimiz zaten birbirimize destek olup, katılımcı yönetimi hayata geçirip güçlendiriyoruz, ve vatandaşların derdine deva olmak için bütün çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Akpolat ve Özyiğit, ‘Kültürel Sosyal İş birliği Protokolü’ ne imza atıp birbirlerini tebrik etti. Atılan imzaların ardından iki başkan birbirine tablo hediye etti. Törenin sonunda ise Mersin Milletvekilleri, ve kurum temsilcilerinin içinde bulunduğu protokol sahneye davet edildi ve toplu resim çekildi.