“ALINACAK HER GALİBİYET ARTIK ÇOK DEĞERLİ” | Güney Gazetesi Mersin

“ALINACAK HER GALİBİYET ARTIK ÇOK DEĞERLİ”

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol Takımı, 25. Hafta maçında oynayacağı Antalya Güneşi maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Maç öncesi açıklamalarda bulunan Çevik, artık her maça final gözüyle baktıklarını ve play-off hedeflerine ulaşmak için tüm maçları kazanmaları gerektiğini belirtti.

“ALINACAK HER GALİBİYET ARTIK ÇOK DEĞERLİ”


İBRAHİM AYDEMİR

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol Takımı, 25. Hafta maçında konuk olacağı HDI Sigorta Antalya Güneşi maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

Son maçta sahasında Finalspor karşısında sürpriz mağlubiyet alan MSK Erkek Basketbol Takımı’nda Antrenör Okan Çevik Güney’e açıklamalarda bulundu.

 

“BEKLENMEDİK BİR MAĞLUBİYET ALDIK”

Finalspor karşısında beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını belirten Çevik, “Hücumsal anlamda 20 top kaybı yapmamız bizi oyun düzenimizden çıkardı. Buna rağmen 80’den fazla sayı atmayı başardık. Kendi sahamızda oynadığımız bir maçta 86 sayı yememiz kabul edilebilir bir şey değil. Takım olmanın kurallarından biri; savunmada birlikte hareket edebilmektir. Biz maalesef bu birlikteliği sağlayamadık. Rakip de iyi günündeydi. Çok enteresan şutları potaya sokmayı başardılar ama bu bizim 86 sayı yememizi gerektirmez. Bundan çok daha iyi savunma yapmamız gerekiyor” dedi.

Antalya maçı ile ilgili de konuşan Çevik, “Artık ligin son 6 haftasına girildi. Dolayısıyla her maç ve alınacak her galibiyet çok değerli. Hafta sonunda hiç hesapta olmayan bir mağlubiyet almamızdan sonra artık her maçı daha fazla ciddiye alarak ve daha iyi takım olarak maçı kazanmaya çalışacağız. Bizim için artık deplasman-ev veya alt-üst sırada ayrımı kalmadı. Hedefimiz olan play-off’a girmek için her maçı kazanmaya çalışacağız. Bu haftaki rakibimiz Antalya play-off hattında olan bir takım ve kendi taraftarı önünde oynayacaklar. Zor bir maç olacak. Ama iyi bir konsantrasyon ile maçı kazanmamız lazım” diye konuştu.

Kepez Turgut Özal Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele 01 Nisan Cuma günü saat 15.30’da başlayacak.