Savunma değişikliği maçı getirdi | Güney Gazetesi Mersin

Savunma değişikliği maçı getirdi

Hafta sonu deplasmanda sahasında Çeşme Basket’i mağlup eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Mustafa Secerlioğlu, geri dönüşe imza attıkları maçı Güney’e anlattı.

Savunma değişikliği maçı getirdi


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 28. Hafta maçında kendi evinde Çeşme Basket’i 72-52 mağlup eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nda Antrenör Mustafa Secerlioğlu, maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden Secerlioğlu, “Çok enteresan bir maç oldu. İkinci periyotta 22 sayı geriye düştük. Bir sürü aksilik üst üste geldi; şutlarımız girmiyordu, onların her attığı giriyordu. Bir süre bocaladık açıkçası, sonra bi savunma değişikliğine gittim. Bu taktiğimiz üçüncü periyotta tuttu. Farkı erittik ve tempoyu hızlandırdık. Tempo hızlanınca da bir anda biz öne geçtik ve farkı açtık. Bu maçı mutlaka almamız gerekiyordu. Şanssız başladık ama güzel bitirdik. Şu anda sıralamaya baktığımız zaman 10’uncu sıradayız. Bizim hedefimiz play-off’lardı. Bir üstümüzdeki takım bizden sadece 1 galibiyet önde yani evimizde alacağımız bir galibiyet bizi play-off’a sokacaktı. Sonuç itibariyle şampiyonluk adayı değiliz. Kadromuz ve bütçemiz belli. Bu galibiyet moralimizi yerine getirdi. Gelecek sezon için umutlanmamızı sağladı” dedi.

Cansu Yetiş’in sakatlıktan dönmesi ile ilgili olarak ta konuşan Secerlioğlu, “Cansu 1 ay oynamadı ve bu sakatlık bizi çok etkiledi. Almamız gereken maçları alamadık ama kısmet değilmiş. Gelecek sezon yapacağımız transferlerle bir üst lige çıkmayı garantiliyoruz. Bu sene kıl payı kaçırıyoruz ama tek temennimiz bu takımı bir üst ligde görmek” ifadelerini kullandı.