Ev alana Türk Vatandaşlığı bedava | Güney Gazetesi Mersin

Ev alana Türk Vatandaşlığı bedava

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 250 bin liralık yatırımla yabancılara direk Türk vatandaşlığı verildiğini gösteren reklamlar üzerinden AKP ve MHP’ye yüklendi. Antmen, “Katar, Dubai, Arabistan, Kenya televizyonlarında indirimli ve kampanyalı Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı satış reklamları dönüyor. İktidarın hiç mi yüzü kızarmıyor, hiç mi kanlarına dokunmuyor? Milliyetçi geçinen ortağı MHP neden ses çıkartmıyor” sözlerini kullandı.

Ev alana Türk Vatandaşlığı bedava


MAHMUT SÖNMEZ

 

2018 yılı Eylül Ayında “En az 1.000.000 Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi konulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen” hükmündeki “En az 1.000.000 Amerikan Doları” ibaresi “250.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası” şeklinde değiştirilmişti.

Yapılan değişiklikle beraber özellikle Ortadoğulular o tarihten itibaren Türkiye’de 250 bin dolar karışlığında ev alıp aynı zamanda Türk vatandaşlığını da elde edebiliyorlar.

CHP’li Alpay Antmen, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla duruma tepki gösterdi. Antmen’in paylaştığı fotoğraflar Katar, Dubai, Arabistan’da çekilmiş reklam filmlerinde yer alan fotoğraflar. Türkiye’de yapılan Apartman ve rezidans fotoğraflarının yer aldığı reklamda Arapça ve İngilizce ‘Türk vatandaşlığı için yatırım 250 bin dolar’ ve ‘Vatandaşlık için uygun, 255 bin dolar’ yazıları yer alıyor.

Fotoğrafları paylaşıp duruma tepki gösteren Antmen, “Katar, Dubai, Arabistan, Kenya televizyonlarında indirimli ve kampanyalı Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı satış reklamları dönüyor. İktidarın hiç mi yüzü kızarmıyor, hiç mi kanlarına dokunmuyor? Milliyetçi geçinen ortağı MHP neden ses çıkartmıyor? Hepsine yazıklar olsun...” ifadelerini kullanarak AKP ve MHP’ye tepki gösterdi.