Tarsus, Samsun’dan galip döndü | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus, Samsun’dan galip döndü

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 29. Hafta maçında Samsun İhtisas Kadın Basketbol Takımı’nı 77-38 mağlup etti.

Tarsus, Samsun’dan galip döndü


İBRAHİM AYDEMİR

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 29. Haftasında Samsun İhtisas Kadın Basketbol Takımı’na konuk oldu. Samsun’da oynanan mücadelede Tarsus ekibi, 77-38 galip ayrıldı.

Maça hızlı başlayan Tarsus ekibi ilk periyotta rakibine büyük bir üstünlük kurarak ilk çeyreği 23-7 önde bitirdi. İkinci periyotta iyi oyununu sürdüren Tarsus ekibi, soyunma odasına 48-18 üstünlükle girdi.

Maçın ikinci yarısı ise sayı bakımından çok düşük geçti ve 12-6 biten üçüncü periyotu yine Tarsus ekibi önde tamamladı. (60-24)

Maçın son periyodunda etkili oyununu sürdüren ve rakibinin sayı farkını azaltmasına izin vermeyen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı maçtan 77-38 galip ayrıldı.

Bu skorla birlikte puanını 40’a yükselten Tarsus ekibi, 10’un sırada, Samsun ekibi ise 29 puanla ligin son basamağında kaldı.