“Tek hedefimiz; doğru oynayıp, kazanmak” | Güney Gazetesi Mersin

“Tek hedefimiz; doğru oynayıp, kazanmak”

EuroCup Women Final Four’da Salı günü Venezia ile karşılaşacak olan ÇBK’da takım kaptanı Esra Ural Topuz Güney’e yaptığı açıklamada, “Rakip Venezia iyi oyunculara sahip. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Sahada daha çok savaşan, daha çok isteyen, daha iyi basketbol oynayan takım kazanır. Bunu da bizim en iyi şekilde başaracağımızdan eminim” dedi.

“Tek hedefimiz; doğru oynayıp, kazanmak”


İBRAHİM AYDEMİR

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kupası’nı kazanan ve üç kupa hedefinin ilkini tamamlayan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Salı günü EuroCup Women Final Four’da Venezia ile karşılaşacak. Bugün Fransa’ya uçan ÇBK’da takım kaptanı Esra Ural Topuz, EuroCup maçları öncesi Güney’e konuştu. Final Four başta olmak üzere birçok konu hakkında samimi açıklamalarda bulunan röportajımız sizlerle…

 

Kaptan üçte üç hedefinizin birincisini gerçekleştirdiniz. İlk olarak bununla başlamak istiyorum. Neler söylemek istersin?

Herkesin bildiği gibi sezon başında üç kupa hedefi ile yola çıktık. Bunlardan ilki Türkiye Kupası’ydı ve kazandık. Çok mutlu ve gururluyuz. Bir Mersinli olarak Mersin’de şampiyonluk yaşamak çok güzeldi. Ama daha bitmedi şimdi önümüzde EuroCup ve Türkiye Ligi var.

 

 

“SAHADA DAHA ÇOK İSTEYEN KAZANIR”

Senin de dediğin gibi önünüzde iki tarihi maç var. EuroCup hakkında düşüncelerini merak ediyoruz. Zor bir takıma karşı oynayacaksınız. EuroCup Final Four ve rakibiniz hakkında neler söylemek istersin?

Artık son 4 takımın kaldığı şampiyonun belli olacağı noktaya geldik. Her takım güçlü ve kupa istiyor tabiki. İlk rakibimiz geçen senenin finalisti Reyer Venezia takımı. İyi oyunculara sahip. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Sahada daha çok savaşan, daha çok isteyen, daha iyi basketbol oynayan takım kazanır. Bunu da bizim en iyi şekilde başaracağımızdan eminim.

 

Anadolu kulüpleri bazında Türkiye Kupası’nı ilk kazanan takım oldunuz. Bunun yanı sıra Mersin spor tarihinin de kupa bazına en büyük başarısı elde ettiniz. ÇBK organizasyonu olarak Mersin sporuna çok büyük katkılarınız var. ÇBK organizasyonu hakkında neler söylemek istersin?

Bizim için çok büyük bir gurur. Bu başarıya sahip olduğumuz için çok gururluyuz. ÇBK organizasyonu gerçekten bir sporcunun sahip olabileceği en iyi organizasyonlardan birisi. Sadece basketbola konsantre olup, sahada en iyi performansımızı sergilememiz için ne yapılması gerekiyorsa en iyisi yapılıyor. Bütün kulüp çalışanları bizim rahatımız ve konforumuz için elinden geleni ardına koymuyor. Ben öncelikle kulüp başkanımız Serdar Çevirgen’e ve bize emeği geçen bütün kulüp çalışanlarına sizler aracılığıyla teşekkür ediyorum.

 

 

“TECRÜBELİ BİR OYUNCU GRUBUNA SAHİBİZ”

Takıma baktığımızda çok kaliteli ve birbirine inanmış, başarıya odaklanmış bir oyuncu grubu görüyoruz. Takım Kaptanı olarak takım arkadaşların ile ilgili neler söylemek istersin?

Gerçekten çok yönlü çok tecrübeli bir oyuncu grubuna sahibiz. Herkes takımın hedeflerini çok net anlayarak ne için burada olduğunu bilerek geldi. Sahaya çıktığımızda sadece işimize konsantre oluyoruz. Tek hedefimiz var; doğru basketbol oynayıp, kazanmak. Herkes birbirine verebileceği en büyük desteği veriyor. Sahada birbirimizle oynarken gerçekten zevk alıyoruz. Bu takımın kaptanı olmaktan ve böyle takım arkadaşlarına sahip olduğum için çok mutlu ve gururluyum.

 

“AZİZ HOCA’NIN SİSTEMİ VE DİSİPLİNİ BİZE ÇOK İYİ GELDİ”

Aziz Akkaya hocanın gelmesiyle birlikte hemen hemen her maçını kazanan ve rakiplerini sahaya gömen bir ÇBK izliyoruz. Aziz Akkaya’nın takıma dokunuşu hakkında neler söylemek istersin?

Aziz abinin gelmesiyle değişen çok şey oldu. Aziz abinin sistemi, basketbolu ve disiplini bize çok iyi geldi. Takımın birlikteliğinden, sahada ki oynadığımız basketbola onun da payı çok büyük.

 

 

Son olarak Mersin taraftarına, halkına neler söylemek istersin?

Hemşerilerime bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Basketbol sizlerle güzel. Sizler maçlarda bizi desteklediğiniz zaman biz daha güçlü oluyoruz. Bizi yalnız bırakmamaya devam edin, bütün kupaları beraber kaldıralım!