“TİY’e sahip çıkmamışlar bugüne kadar” | Güney Gazetesi Mersin

“TİY’e sahip çıkmamışlar bugüne kadar”

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Ali İlk, İçel TV ve Sun TV’de yayınlanan Tarkan Özyılmaz ile Kral Sohbetler programına konuk oldu.

“TİY’e sahip çıkmamışlar bugüne kadar”


İBRAHİM AYDEMİR

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan İlk, Tarsus İdman Yurdu’nun yeni bir stadyuma kavuşması için çok çalıştıklarını belirtti.

Stadyum için Tarsus’taki siyasetçilerle iletişim halinde olduğunu söyleyen Başkan İlk, “Şu anki stadyumumuz 1950 yılında yapılmış. Yapıldığı zaman Tarsus nüfusu 30-35 bin civarındaydı. O dönem şartlarına göre yapılan stadyumda halen futbol oynanıyor. Bu ayıp siyaset yapan partililerin ayıbıdır. Tarsus’a sahip çıkmamışlar bugüne kadar. Türkiye’de 100 bin nüfuslu şehirlere en az 15-20 bin kapasiteli stadyum yapmışlar ama ne yazık ki Tarsus İdman Yurdu halen 3 bin 500 kişilik stadyumda futbol oynuyor. Buradan bölgenin tüm Milletvekillerine sesleniyorum; Tarsus üvey evlat muamelesi görüyor. Bunu bir an önce çözmeleri lazım. Buraya neden hizmet getirmiyorsunuz? Mersin’e bakıyoruz her semtte nerdeyse suni çimler var. Tarsus’ta suni çimi bırakın, her gün 5 takımın antrenman yaptığı sahalarda çocuklar top oynuyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ökkeş Demir’i ziyaretimde sıkıntılarımızı söyledim. Kendisi de tribün sıkıntımızın farkında olduğunu söyledi ama kimse arkasına düşüp sahip çıkmamış. Bugüne kadar kimse bu konuları gündeme getirmemiş” dedi.

 

“100 YILLIK TAKIMI SOKAKTA BIRAKMAYACAĞIZ”

Tarsus İdman Yurdu’nun başarısı için çok çalıştıklarını ifade eden İlk, “Tarsus’un başarısı için elimizden geleni yapıyoruz, altyapı için çok çalışıyoruz, takımımız için kaynak yaratmaya çalışıyoruz. 100 yıllık takımı sokakta bırakmayacağız. Ben buradan CHP’li, AKP’li, MHP’li milletvekillerinin hepsine sesleniyorum; Tarsus’u az bir şey seviyorlarsa buraya destek çıkmaları lazım. Bunu da acilen yaparak yeni sezona bitirmeleri lazım. En azından Tarsus’a 2-3 tane suni çim yapılmasını rica ediyoruz. Tarsuslu vatandaşlar bunlara layık değil mi?” diye konuştu.