“Geleceğin avukatları yurt dışına göç ediyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Geleceğin avukatları yurt dışına göç ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Avukatlar Günü” nedeniyle açıklamada bulundu. Başarır, “Birçok ilimizde hukuk fakültesi mevcut ancak mezun olan hukuk fakültesi öğrencilerinin birçoğu yurtdışına gitmeyi düşünüyor” dedi.

“Geleceğin avukatları yurt dışına göç ediyor”


Her alanda hukuk mücadelesi veren avukatların hukukun en temel bileşeni olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “5 Nisan Avukatlar Günü fakat bugün avukatlık, Türkiye şartlarında yapılabilecek en zor mesleklerden biridir. Mahkeme salonlarında saldırıya uğrayan, hacizde silahla vurulan, eski sevgilisi tarafından hayatına son verilen bizim avukatlarımız. Şiddete karşı savunmanın en temel bileşeni olan avukatın karşı karşıya kaldığı bu şiddet kabul edilemez bir durumdur.  Mesleğe yeni adım atmış genç avukatların önünde birçok problem var. Bunlardan en önemlisi avukatlık ücretleridir. Bu anlamda avukatlık ücretlerinin verilen emekleri ve üstlendikleri sorumluluğu karşılaması gerekmektedir. Stajyer avukatlar adil bir ücrete sahip durumda değildir. Stajyer avukatlar için baro ile iş birliği içerisinde bir çözüm yoluna gidilmelidir. Bunlar yokmuş gibi bir de çoklu baro gibi iktidarın her alanda toplumu bölmeye çalıştığı bir anlayış mevcuttur” ifadelerini kullandı.

 

“AVUKATLAR NASIL GEÇİNECEKLERİNİN DERDİNE DÜŞMÜŞ”

 

Başarır, vatandaşların hak arama hürriyetinin teminatının avukatlar olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“Vatandaşlar avukatlara haklarının çözüme kavuşturulması için gelirken ne yazık ki genç avukatlar da meslekte nasıl geçineceklerinin derdine düşmüştür. Bugün neredeyse birçok ilimizde hukuk fakültesi mevcut ancak mezun olan hukuk fakültesi öğrencilerinin birçoğu yurtdışına gitmeyi düşünüyor çünkü geçinemiyorlar. Bunun en büyük sebebi ise planlamadan bihaber olan, sadece kendi yandaşlarının geçimini düşünen ve adaletin, dışı güzel binalarda gerçekleşeceğini düşünen AKP iktidarıdır ancak bizler onlara binanın dışının değil içinin önemli olduğunu her fırsatta göstereceğiz. Bu vesileyle her ne kadar birçok sorunla karşılaşılsa da bilgi ve birikimini hak arama hürriyeti için kullanan, hukukun üstünlüğünü şiar edinen, yargının en temel bileşeni olan kıymetli meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyorum.” (Haber Merkezi)