Şehit Eren Bülbül ismi siyasi tartışmalara konu oldu | Güney Gazetesi Mersin

Şehit Eren Bülbül ismi siyasi tartışmalara konu oldu

Akdeniz Belediye Meclisi’nde şehit Eren Bülbül’ün adının bir parka verilmesini içeren önerge, muhalefet meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Şehidimizin adını bir parka vermediğimiz için kahroluyorum” dedi. Gültak, parka Eren Bülbül’ün adını yazacaklarını söyledi.

Şehit Eren Bülbül ismi siyasi tartışmalara konu oldu


Akdeniz Belediye Konferans Salonu’nda, Başkan Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleştirilen Nisan ayı ilk Meclis toplantısında, Huzurkent Bahşiş Mahallesi Avşar Sokak’ta yapımı tamamlanan isimsiz parka, “İyi ki Varsın Eren - Eren Bülbül Parkı” isminin verilmesiyle ilgili önerge de görüşüldü.

MHP’li meclis üyesi Tufan Nenni’nin verdiği önergenin, ilgili komisyondan gelen ‘reddi’ üzerine söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, önergeye ret oyu veren Meclis üyelerine tepki gösterdi.

“Ülkesinin çıkarları ve milleti için şehit olan bir gencimizin adını bir parkımıza, bir kez daha veremediğim için, belediye başkanı olarak kahroluyorum” diyen Başkan Gültak; “Çanakkale şehitleri olmasaydı, bugün Türkiye Cumhuriyeti de yoktu. Bir şehit isminin bir parka, caddeye, sokağa, okula verilmesi kadar doğal bir şey yoktur. Şehitlerimizi unutturmadık, asla unutturmayacağız. Ne zorunuz var şehitlerle? Çocuklarınıza bunu anlatamazsınız. Yanlış yapıyorsunuz yanlış” dedi.

 

“SİYASİ YOL ARKADAŞLARINIZI İKNA EDEMEDİNİZ”

Gültak konuşmaların devamında muhalefet sıralarına seslenerek; “Siz, şehit isminin bir parka verilmesi noktasında, siyasi yol arkadaşlarınızı ikna edemediğiniz için ‘hayır’ demek zorunda kalıyorsunuz. Olay bu kadar basittir. Niye bunu kabul etmiyorsunuz? Bunun travmasını kendi içinizde yaşıyorsunuz. Üzülüyorsunuz ama söyleyemiyorsunuz. Bunu çocuklarınıza da anlatamazsınız. Siz, istediğiniz kadar çocuklarınıza İstiklal Marşı okutun veya bayrak sallatın. Siyasi yolda yürüdüğünüz insanları ikna edemiyorsunuz. İki kere iki dört, bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

Önergenin reddini eleştiren Başkan Gültak, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerine talimat vererek, parkın uygun bir yerine ‘Eren Bülbül’ adının yazılı olduğu bir tabelanın en kısa sürede asılmasını istedi.

 

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Meclis üyesi Tufan Nenni’nin konuyla ilgili verdiği ve komisyonlardan oy çokluğu ile reddedilen önerge, tartışmaların ardından Meclis oylamasına sunuldu. Komisyonlardan geldiği gibi oylanan gündem maddesi, 17’ye karşı 20 oyla reddedildi. 

 

 

 “İyi Ki Varsın Eren Bülbül” tabelasını dikti

 

Akdeniz Belediye Meclisi'nde; Şehit Eren Bülbül’ün Huzurkent'teki bir parka adının verilmesini içeren önerge mecliste oyçokluğuyla reddedilmişti. Bugün o parka giderek ‘İyi ki varsın Eren Bülbül’ yazılı tabelayı diken Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; "Şimdi birileri gelsin; yiğitse bu tabelayı söksün. Eğer yasa, beni bir parka şehit ismini vermekten dolayı yargılayacaksa gurur duyarım. Yargılanmaya hazırım.Şehitlerimiz varsa bugün ezanlarımız okunuyor. Şehitlerimiz varsa biz devletiz; Cumhuriyetiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesinde ilerleyen bir devlet olmak istiyorsak şehit ve gazilerimiz sayesinde olacağız"" diye konuştu.

 

"BUNDAN DOLAYI YARGILANACAKSAM GURUR DUYARIM"

 

Tabelayı diken Gültak, "Bizler Osmanlıdaki padişahlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ya da birçok siyasi lider ile övünmüyor muyuz? Şehitlerimiz de çok önemli. Biz o zaman 15 Temmuz'u da unutalım diğer şehitlerimizi de unutalım. Böyle bir şey asla kabul edilemez. 100 yıl sonra geçmişinden hiç haberi olmayan insanlara mı dönüşelim? Ben de bunun üzerine bir talimat verdim. Arkadaşlar hızlı bir şekilde hazırladı ve "İyi ki varsın Eren Bülbül" tabelasını parkımıza diktim. Birileri gelsin; yiğitse söksün. Eğer yasa, beni bir parka şehit ismini vermekten dolayı yargılayacaksa gurur duyarım. Yargılanmaya hazırım" dedi. (Haber Merkezi)

 

“ŞEHİDİMİZ ÜZERİNDEN KİMSE PRİM YAPMASIN”

 

Akdeniz Belediye Meclisinde bir parka ‘İyi ki Varsın Eren Bülbül’ isminin verilmek istenmesi tartışmalara sebep oldu. Konu hakkında konuşan CHP’li Meclis üyesi Mahmut Dönmez, Şehidimiz üzerinden kimse prim yapmasın. Şehit hepimizin şehidi” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan CHP’li Belediye Meclis üyesi Mahmut Dönmez, “Şehidimiz üzerinden kimse prim yapmasın. Şehit hepimizin şehidi. Sadece AKP ve MHP'nin değil tüm Türkiye'nin şehidi” dedi.

Parka Eren Bülbül adının verilmesi teklifinin idareden gelmediğini söyleyen Dönmez, “MHP'li meclis üyesi Tufan Nenni'den geldi. Bu kişinin daha önce de CHP'yi sanki şehitlere karşıymış gibi gösterme çabaları olmuştu. Yine benzer bir algı oyunu yapılmak istendi. Biz de mecliste yaptığımız konuşmalarda Eren Bülbül'ün ve şehitlerin hatırasına saygımızı ifade ettik. Bu tür yerlere, parklara ad verilirken idarenin önermesi gerektiğini söyledik. Şehitlerimiz üzerinden prim yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade ettik” dedi.