Denedik, olmadı! | Güney Gazetesi Mersin

Denedik, olmadı!

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) Final Four’da İtalyan ekibi Umana Reyer Venezia’ya 85-80 kaybetti.

Denedik, olmadı!


İBRAHİM AYDEMİR

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Fransa'nın Bourges kentinde düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) Final Four organizasyonunun yarı finalinde karşılaştığı İtalya temsilcisi Umana Reyer Venezia'ya 85-80 mağlup oldu.

Maça Temi Fagbenle, Tiffany Hayes, Yvonne Turner, DeWanna Bonner ve Jasmine Thomas 5'i ile harika bir başlangıç yapan ÇBK, son finalist Venezia’ya yenilerek kupaya veda etti.

Maça 5-0’lık seri ile başlayan temsilcimiz, ilk periyotta iyi bir oyun sergiledi ve birinci periyodu 24-9 önde tamamladı. İkinci periyotta ise daha etkili oynayan ekip İtalyan temsilcisi oldu ve farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı. Tiffany Hayes’ın yıldızlaştığı ilk devrede ÇBK, rakibine 44-40 üstünlük kurarak soyunma odasına avantajla girdi.

Maçın ikinci yarısına ise iki takım dengeli başladı ve birbirine karşı üstünlük kuramayınca üçüncü periyot 14-14 beraberlikle tamamlandı. Son çeyrekte oyundaki baskısını iyice artıran Venezia, bu periyodu 29-22 önde tamamlayarak maçtan 85-80 galip ayrıldı.

Kupaya veda eden ÇBK, Bourges ile Galatasaray maçının kaybedeni ile yarın saat 18.00’de üçüncülük maçına çıkacak.

 

 

Salon: Palais Des Sports Du Prado / Bourges-Fransa

Umana Reyer Venezia: Martina Bestagno, Debora Carangelo, Kayla Thornton, Yvonne Anderson, Gintare Petronyte, Sara Madera, Giovanna Smorto, Beatrice Attura, Elissa Penna, Astou Ndour

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi: Asena Yalçın, Shavonte Zellous, Melis Talay, Sinem Ataş, Temi Fagbenle, Tiffany Hayes, Yvonne Turner, DeWanna Bonner, Kristine Anigwe, Esra Ural Topuz, Jasmine Thomas, Nika Baric