“Mersin Limanı uyuşturucu merkezi haline geldi” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin Limanı uyuşturucu merkezi haline geldi”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, son zamanlarda Mersin Limanı’nın adının sürekli uyuşturucuyla anılmasına tepki gösterdi. Uyuşturucu ticareti yapan şirketlerin birbirleriyle ilişkili olduğunu söyleyen Gökçel, “Mersin son zamanlarda uyuşturucu ile anılan bir kent haline geldi. Mersin Limanı dünyaya uyuşturucu dağıtımını yapan bir merkeze de dönüştürüldü” dedi.

“Mersin Limanı uyuşturucu merkezi haline geldi”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Atatürk Parkında çektiği videoda uyuşturucu ticareti hakkında açıklama yapan Gökçel, 108 milyon değerinde kokainin Malta’da yakalanmasa Mersin’e geleceğini belirtti. Mersin Limanı’nın dünya uyuşturucu dağıtımını yapan bir merkez haline dönüştürüldüğünü söyledi.  

Kolombiya’dan yola çıkan 108 milyon Euro değerinde 800 kilogram kokain yüklü geminin Malta’da yakalanmasa Mersin’e geleceğini söyleyen Gökçel, Mersin Limanı’nın son zamanlarda uyuşturucu ticaretinin merkezi haline geldiğini belirtti. Mersin’in tarım, turizm, ticaret ve liman kenti olduğunu söyleyen Gökçel, “Maalesef Mersin son zamanlarda uyuşturucu ile anılan bir kent haline geldi. Mersin Limanı dünyaya uyuşturucu dağıtımını yapan bir merkeze de dönüştürüldü” dedi.

 

“UYUŞTURUCUNUN HANGİ ŞİRKETE GELDİĞİ BELLİ”

 

Sorumlulara seslenen Gökçel, “Yakalanan uyuşturucunun hangi şirkete geldiği belli. Şirketlere bakıyoruz, ya sahipleri akraba ya da şirketlerin birbiriyle ortaklığı var. Buradan emniyet güçleri ve bürokratlara sesleniyorum. Siz görevinizi yapmayınca Mersin uyuşturucu ticaretinin merkezine dönüşüyor” dedi.

 

“LİMANLARI PEŞKEŞ ÇEKMEKTEN VAZGEÇİN”

 

İktidarı ve bürokratları uyaran Gökçel, “Mersin’i uyuşturucuyla anılan bir kent olmaktan, Türkiye limanlarını uyuşturucu ticaretine peşkeş çekmekten vazgeçin” diyerek açıklamasını sonlandırdı.