MSK Kadın Basketbol Takımı play-off mücadelesine çıkıyor: Rakip Fenerbahçe | Güney Gazetesi Mersin

MSK Kadın Basketbol Takımı play-off mücadelesine çıkıyor: Rakip Fenerbahçe

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ni 2’nci sırada bitiren MSK Kadın Basketbol Takımı, play-off çeyrek final ilk maçında yarın Fenerbahçe Gelişim’i konuk edecek. Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 17.00’de başlayacak.

MSK Kadın Basketbol Takımı play-off mücadelesine çıkıyor: Rakip Fenerbahçe


İBRAHİM AYDEMİR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Balıkesir Edremit Spor Salonu’nda karşılaştığı Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor karşısında 65-62 galip geldi.

Aldığı galibiyetle ligi ikinci sırada tamamlayan Kadın Basketbol Ekibi, play-off çeyrek final karşılaşmaları kapsamında Fenerbahçe Gelişim Spor Kulübü ile 2 karşılaşma gerçekleştirecek.

Play-off’ların ilk ayağında yarın Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda Fenerbahçe Gelişim Spor Kulübü’nü ağırlayacak olan MSK ekibi, rövanş maçında ise 16 Nisan Cumartesi günü İstanbul deplasmanına gidecek.

 

 

“OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM

Yarınki Fenerbahçe maçı öncesi Güney’e konuşan MSK Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İbrahim Sağdıç, “Normal sezon bitti. İkinci tamamladık. Ligi lider bitiren ve bir üst lige çıkan Emlak Konut’u tebrik ediyorum. Sezonu hedeflediğimiz yerde tamamladığımız için mutluyuz. İkinci devre oynadığımız 16 maçta 15 galibiyet aldık. Oyuncularım sezon boyunca harika bir mücadele göstererek iyi bir ivme kazandılar. Hepsini kutluyorum. Hafta sonu ligin güçlü ekiplerinden Gürespor’u yenerek de önemli bir galibiyet aldık. Şimdi ise yarın Fenerbahçe ile oynayacağımız maça konsantre olduk. Bu sezon oynadığımız iki maçta da Fenerbahçe’yi mağlup ettik. Umarım yarın da yeneriz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Oyuncularıma güveniyorum” dedi.

 

“TAKIM OLARAK SAVUNMAYA ÖNEM VERİYORUZ”

Bu sezon ligde gösterdikleri savunma oyunuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mersin ekibinin tecrübeli hocası Sağdıç, “Takım olarak savunmaya önem veriyoruz ve bunun üzerinde çalışıyoruz. Sezonu en az sayı yiyen takım olarak bitirdik. Biz iyi savunma yaptıkça daha iyi oynuyoruz. Bu savunma kimliğimizi çeyrek final maçlarında da göstererek yarı finale yükselmek istiyoruz” diye konuştu.

MSK Kadın Basketbol Takımı karşılaşmalardan galip ayrılması halinde HDI Sigorta Yalova VIP ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor karşılaşmasının galibi olan takım ile play-off yarı finalde mücadele edecek.