“Çiftçi üretimden çekiliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Çiftçi üretimden çekiliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, mecliste çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Çiftçilerin yüksek tarımsal girdi fiyatından kaynaklı üretemez hale geldiğini söyleyen Gökçel, “AKP ve bazı medya kuruluşları marketlerdeki yüksek fiyatın sebebi çiftçilermiş gibi gösteriyor. Daha önce patates soğan üreticisini terörist ilan eden AKP bugün yine suçu çiftçiye atıyor. Marketteki yüksek fiyatın sorumlusu çiftçiler değil AKP iktidarı ve Erdoğan’ın akıl dışı tarım politikalarıdır” dedi.

“Çiftçi üretimden çekiliyor”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Çiftçilerin artan maliyetleri ve soğuk havanın etkisiyle büyük zararlar yaşadığını ve üretimden çekilmek zorunda kaldığını söyleyen Cengiz Gökçel, kötü gidişatın sebebinin AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanlış tarım politikalarına bağladı.

 

“ÇİFTÇİ ÜRETİMDEN ÇEKİLİYOR”

 

Tarımsal ve hayvansal üretimde maliyetler çok yüksek olduğunu ve çiftçinin üretim yapamaz hale geldiğini belirten Gökçel, “Bu yıl buna bir de soğuk hava şartları eklendi. Özellikle serada üretim yapan çiftçilerimiz rekoltenin az olması sebebiyle zarar ediyor ve üretimden çekiliyor” dedi.

 

“AKP BUGÜN YİNE SUÇU ÇİFTÇİYE ATIYOR”

Havaların ısınması ile tarımda rekoltenin arttığını söyleyen Gökçel, bu sefer de çiftçinin alıcı bulamadığını ve tekrar bir daha hüsran yaşadığını belirtti.  Konuşmasının devamında AKP’ye ve iktidar yanlısı medyaya yüklenen Gökçel, “Buna rağmen AKP ve bazı medya kuruluşları marketlerdeki yüksek fiyatın sebebi çiftçilermiş gibi gösteriyor. Daha önce patates soğan üreticisini terörist ilan eden AKP bugün yine suçu çiftçiye atıyor. Marketteki yüksek fiyatın sorumlusu çiftçiler değil AKP iktidarı ve Erdoğan’ın akıl dışı tarım politikalarıdır” dedi.