ÇBK ŞANSSIZDI | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK ŞANSSIZDI

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 18’inci hafta erteleme müsabakasında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, kendi sahasında Fenerbahçe Safiport’a 80-73 mağlup oldu.

ÇBK ŞANSSIZDI


İBRAHİM AYDEMİR

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 18'inci hafta erteleme müsabakasında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Fenerbahçe Safiport’u ağırladı. Mersin ekibi, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan ve liderliği yakından ilgilendiren maçı 80-73 kaybetti.

 

 

Esra Ural Topuz, Nika Bariç, Sinem Ataş, Shavonte Zellous ve Temi Fagbenle ilk 5’i ile maça başlayan ÇBK, etkili ve iyi bir oyun ortaya koyarak ilk çeyreği 17-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe geriden gelerek öne geçmeyi başardı. Ancak ikinci çeyreğin son bölümlerinde üst üste sayılar bulan ÇBK, son saniyelerde bulduğu üçlükle soyunma odasına 40-39 önde girdi.

Maçın ikinci yarısında oyun üstünlüğünü eline geçiren Sarı Lacivertli ekip, bu çeyrekte ÇBK’ya 18-15 üstünlük kurarak maçta 57-55 öne geçti.  Maçın son bölümlerinde savunmada eksikler veren ve Fenerbahçe hücumlarına engel olamayan Çukurova Basketbol, maçtan 80-73 mağlup ayrıldı. Zafer Kalaycıoğlu yönetiminde ilk maçına çıkan Mersin ekibinin, ligdeki 9 maçlık galibiyet serisi de sona erdi.