İşçi çıkarma iddiaları yine gündemde | Güney Gazetesi Mersin

İşçi çıkarma iddiaları yine gündemde

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde MHP’li Mahmut Tat, işten çıkarma iddialarını gündeme getirdi.

İşçi çıkarma iddiaları yine gündemde


MAYSA DERYAYEVA

 

Tat, “Toplumsal barış benim huzur kariyerimden daha önemli dediniz yani toplumun huzuru Mersin’in barış ve huzuru siyasi kariyerimden daha önemli dediniz. Hiçbir şekilde belediye çalışanlarının ekmekleriyle oynamayacağım dediniz ancak ne yazık ki yüzlerce çalışan işçi emekçi kardeşlerimiz değişik sebeplerden dolayı kapı önüne konulmuştur. Gitmiş oldukları hukuk mücadelesinde almış oldukları göreve iadesi maalesef bugüne kadar yönetim uygulamamıştır” dedi.

Tat’ın bu açıklamaları üzerine Seçer, “Ne alaka şimdi var. Seçim öncesi seçim bildirgemizdeki vaadimizin bunlarla ne alakası var. Art niyet değil mi? Nasıl sözünüzü kesmeyeyim. Neden beni zorluyorsunuz. Buraya kasıtlı mı yapıyorsunuz. Niye geriyorsunuz meclis işimdi bu oldu mu? Konumuz bu mu?” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tat, “Gündem dışı konuşuyoruz. Sizde daha rahat durursanız biraz sonra cevap vereceksiniz” derken Seçer, “Ben rahatım da siz meclise rahatsızlık veriyorsunuz” dedi. Tat da bunun üzerine “3 yıldır bir rahatsızlık vermedik şimdi de vermiyoruz” dedi.