“Uyuşturucu tacirlerini koruyan siyasi bir güç var” | Güney Gazetesi Mersin

“Uyuşturucu tacirlerini koruyan siyasi bir güç var”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Limanı’nın uyuşturucu noktası haline geldiğini ve uyuşturucu tacirlerini siyasi bir gücün koruduğunu iddia etti. Başarır, “Türkiye AKP ile yeterince kirlenmiştir. 20 yılın sonunda aklımızda kalanlar şunlar; rüşvet, kara para, usulsüz ihaleler, uyuşturucu” ifadelerini kullandı.

“Uyuşturucu tacirlerini koruyan siyasi bir güç var”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Ulusal bir haber kanalına açıklamalarda bulunan Ali Mahir Başarır, Mersin’in uyuşturucunun ortak pazarı haline geldiğini ve Türkiye’den siyasi bir günü uyuşturucu tacirlerini koruduğunu iddia etti.

Mersin Limanı’nın uyuşturucunun merkezi haline geldiğini söyleyen Başarır, “Mersin Limanı uyuşturucu pazarının ortak noktası gibi ama nedense sürekli Mersin’de bu uyuşturucu tacirleri toplanıyor. Ya Malta’da ya Kolombiya’da, ya Mersin’de ya da başka ülkede yakalanıyor uyuşturucu. Ama kime geldiğini bulamıyoruz” dedi.

 

“EMNİYET ADIM ATACAKKEN KİM DURDURUYOR”

 

Uyuşturucu tacirlerini koruyan siyasi bir güçten bahseden Başarır, “Ben biliyorum ki emniyet ve istihbarat bu konu da çok başarılı. Demek ki bunları koruyan siyasi bir güç var, kimse onu bulmak zorundayız. Ali Osman Akat dosyasına bakın dört aydır konuşuluyor. İstihbarat bilgiyi veriyor, emniyet adım atacakken kim durduruyor? Ben bunu öğrenmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Daha önce yapılan bir uyuşturucu operasyonunda jandarmanın uyuşturucu yerine kum koyması tartışmalara neden olmuştu. Bu konuya değinen Başarır, “Jandarmanın yapmış olduğu operasyonda bir kum olayı var. Ne işi var o kumun orada. Burada bu kişiyi kurtarmak isteyen AKP’li siyasi bir yapı var. Bunu bilmek zorundayız” dedi.

 

“RÜŞVET, KARA PARA, USULSÜZ İHALELER, UYUŞTURUCU”

 

AKP iktidarı döneminde akıllarda sadece kötü şeylerin kaldığını söyleyen Başarır, “Türkiye yeterince AKP ile kirlenmiştir. 20 yılın sonunda aklımızda kalanlar şunlar; rüşvet, kara para, usulsüz ihaleler, uyuşturucu…Binali Yıldırım’ın Hollanda Bankalarında 28 milyar doları olduğu söyleniyor. Bunları Hollanda basını yazıyor, Hollandalı bürokratlar söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti’nden bir savcı çıkıp da Binali Yıldırım ve oğlunun malvarlığını araştırmıyor” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.