“Kazanmasını Bildik” | Güney Gazetesi Mersin

“Kazanmasını Bildik”

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ni 2’nci sırada tamamlayarak play-off’lara kalan ve play-off çeyrek finalde Fenerbahçe Gelişim’i iki maçta da mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor.

“Kazanmasını Bildik”


İBRAHİM AYDEMİR

Hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe Gelişim’i geriden gelerek mağlup eden ve yarı finalde HDI Sigorta Yalovaspor ile eşleşen MSK Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İbrahim Sağdıç Güney’e konuştu.

Fenerbahçe maçı ile ilgili konuşan Sağdıç, “Fenerbahçe kendi evinde çok iyi oynayan bir takım. Bu maça da bizden daha iyi başladılar. Sonrasında biz toparlanarak savunmamızı sertleştirdik ve oyuncularım muhteşem bir mücadele koydu ortaya ve geride olduğumuz maçın son bölümünde öne geçtik. Kazanmasını bildik. Oyuncularımı ortaya koydukları mücadele ve sahaya yansıttıkları karakterden dolayı teker teker tebrik ediyorum. Bir koç olarak takımımın performansından gururlu ve mutluyum. Kazanma alışkanlığımızın ne kadar gelişmiş olduğunu bu maçta da gördük. Yarı finale yükseldik. İnşallah yarı finalde de rakibimizi eleyerek finale yükseliriz. Çalışmamalarımıza çift antrenman yaparak başladık” dedi.

HDI Sigorta Yalova Kadın Basketbol Takımı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan tecrübeli antrenör, Bu sezon 1’i kupa olmak üzere 3 maç yaptık Yalova ile ve bu maçların 3’ünü de kazandık. Ama bu demek değil ki, play-off’ta da işimiz rahat olacak. Yalova iyi oyunculardan kurulu iyi bir rakip. Onlar da Gürespor’u eleyerek buraya geldiler. İlk iki maçı evimizde oynayacağız. Bunun avantajını kullanmak istiyorum. İnşallah finale yükselen taraf biz oluruz” diye konuştu.

Mersin ekibi, yarı final maçlarının ilkinde 22 Nisan Cuma günü saat 14.00’te HDI Sigorta Yalova’yı konuk edecek.