ÇBK Geri Döndü | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Geri Döndü

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadelede eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, 26. ve son hafta maçında deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. İlk yarıyı geride tamamlayan ÇBK, ikinci yarıda harika bir geri dönüşe imza atarak müsabakadan 73-53 galip ayrıldı.

ÇBK Geri Döndü


İBRAHİM AYDEMİR

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadelede eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, 26. ve son hafta maçında deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. İlk yarıyı geride tamamlayan ÇBK, ikinci yarıda harika bir geri dönüşe imza atarak müsabakadan 73-53 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya Esra Ural Topuz, Nika Baric, Shavonte Zellous, Asena Yalçın ve Temi Fagbenle 5'i ile maça başlayan Çukurova Basketbol, ilk çeyrekte istediği oyunu sahaya yansıtamadı ve periyodu 19-13 geride kapattı. İkinci periyotta oyuna biraz daha ağırlığını koyan Mersin ekibi, farkı 3’e kadar indirerek soyunma odasına 33-30 yenik girdi.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Çukurova Basketbol, oyunun kontrolünü tamamen ele alarak maçın son 10 dakikalık bölümüne 54-42 önde girdi. Dördüncü çeyrekte farkı iyice açan Mersin ekibi, karşılaşmayı 20 sayı farkla 73-53 kazandı. Bu skorla birlikte ligdeki 20'nci galibiyetini elde eden ÇBK, sezonu 2’nci sırada tamamladı.

 

MAÇIN YILDIZI FAGBENLE

Maçın ilk periyodunda ürettiği sayılarla takımını ayakta tutan ÇBK’nın ABD’li yıldızlarından Temi Fagbenle ürettiği sayılarla maçın oyuncusu oldu. Bursa ekibine karşı 21 sayı, 13 ribaunt ve 2 asist ile oynayan Temi, 36 verimlilik puanıyla maça damga vurdu.

 

Salon: Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Alper Özgök, Seda Esen, Samet Biner,

Bursa Büyükşehir Belediyespor: Gizem Uca 6, İlemnur Ekengin, Merve Arı 8, Duygu Özen 2, Gonca Karataş 7, İrem Sözen 1, Saranda Dacı 4, Ferda Yıldız 6, Sudenur Bayrak, Victoria Macaulay 19, Tuğçe Turus,

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi: Asena Yalçın, Shavonte Zellous 18, Şevval Akalan 8, Yeliz Doğan, Fatmanur Karakaş 2, Sinem Ataş 16, Temi Fagbenle 21, Esra Ural Topuz, Nika Baric 8,

1'İNCİ PERİYOT: 19-13

İLK YARI: 33-30

3'ÜNCÜ PERİYOT: 42-54