Apartman hesabı! | Güney Gazetesi Mersin

Apartman hesabı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Suriye’ye bayram ve tatil için giden sığınmacıların Türkiye’ye bir daha alınmaması gerektiğini söyledi. Nüfus müdürlüklerinde çok yoğun şekilde Suriyelilere Türk vatandaşlığı verildiğini iddia eden Başarır, oturduğu apartmanda dahi Suriyelilerin çoğunlukta olduğunu söyledi.

Apartman hesabı!


MAHMUT SÖNMEZ

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır katıldığı bir televizyon programında 2014 yılından beri Türkiye’den Suriye’ye tatil için giden sığınmacıların hepsinin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi.

2014’ten bugüne kadar Türkiye’ye gelen sığınmacılardan Suriye’ye tatil için bayram için gidenlerin hepsinin gönderilmesi gerektiğini söyleyen Başarır, “Bu bayramda da gidenlerin hiçbirini geri almayacaksın. Orada ki savaş durumundan dolayı, orada güvenlikleri tehlikede olduğu için o insanlar benim ülkemde ise bayramlarda, özel günlerde gidip bir hafta on gün tatil yapıp geliyorsa bu iş olmaz” dedi.

 

VATANDAŞLIK İDDİASI

 

Türkiye’yi istasyon gibi kullanan insanların kayıtlarının olduğunu söyleyen Başarır, “Türkiye’de ki bütün nüfus müdürlüklerine gidelim oradaki işlem ekranlarında görünüyor, işlem yapılanların yüzde doksanı Suriyeli ve vatandaşlık işlemleri yapılıyor onlara. Bu bilgileri ve resimleri vatandaşlarımız bize atıyor” diye konuştu.

 

“OTURDUĞUM APARTMANDA SURİYELİLER ÇOĞUNLUKTA”

 

Herhangi bir ülkede AKP’nin yaptığı sığınmacı politikasının iktidarı götüreceğini söyleyen Başarır, “Bu ülkeye her bağlamda yapılmış bir ihanettir bu. Ben Mersin Çamlıbel’de yetmiş yıllık bir apartmanda oturuyorum ama bugün apartman seçimi yapsanız Suriyeliler çoğunlukta. Bu beni mutlu edebilir mi? Hayır ben bu durumdan mutlu değilim” dedi.