“Anlayış ve dönüş vakti” | Güney Gazetesi Mersin

“Anlayış ve dönüş vakti”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı’nın ‘Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’ açıklamasını sosyal medyada destekleyen bir paylaşım yaptı. Seçer sığınmacılara yönelik yaptığı paylaşımda “Şimdi barış, anlayış ve eve dönüş vakti” dedi.

“Anlayış ve dönüş vakti”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün büyükelçilerle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, "Türkiye 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 5 milyon yerlerinden edilmiş kişiye geçici ev sahipliği yapmaktadır. Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının Suriyelilerin geri dönüşü ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu konuda Cumhurbaşkanının haklı olduğunu, Suriyeliler için dönüş vakti olduğunu belirtti.

Seçer yaptığı açıklamada “Sn. Cumhurbaşkanının Suriyelilerle ilgili açıklaması doğrudur. Biz de bu görüşü dile getirmiştik. Onları yalnız bırakmadık. Ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Umarım sözler havada kalmaz ve dönüş başlar. Eskisi gibi iyi komşularımız olurlar. Şimdi barış, anlayış ve eve dönüş vakti!” ifadelerini kullandı.